Premier Lig'in 3. haftasının kapanış maçında Manchester City, West Ham United'ı konuk etti. Pep Guardiola'nın öğrencileri, özellikle ilk yarısını çok iyi oynadıkları maçı 3-1 kazanarak ligde yollarına kayıpsız devam ettiler.

Beşiktaş'ın transferini bitirmeye çok yakın olduğu Samir Nasri maçın 18 kişilik kadrosunda yer aldı ve maçın son 15 dakikasında oyuna dahil oldu. West Ham'ın teknik patronu Slaven Bilic ise ilk 11'de görev verdiği Gökhan Töre'yi, etkisiz performansının ardından ikinci yarı başlamadan oyundan aldı.

İLK YARIDA ŞOV YAPTILAR

Karşılaşmanın ilk yarısında Manchester City resitali vardı. Pep Guardiola'nın ekibi müthiş bir pas temposuyla oynadığı ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı ve çok daha farklı bir skora imza atabilirdi.

Henüz 7. dakikada, bir Guardiola takımının atacağı türde tipik bir golle ev sahibi ekip taraftarı coştu. Silva'nın yarattığı pozisyonda müthiş paslaşmalar sonucunda Nolito'nun asistini çok temiz bir şekilde uzak köşeye gönderen Sterling, City'yi 1-0 öne geçirdi.

18. dakikada Kevin De Bruyne'nin kullandığı serbest atışa harika yükselen Fernandinho güzel bir kafa vuruşuyla skoru 2-0'a getiren golü attı. Man City farkı artırma fırsatlarını değerlendiremeyince devre bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıda West Ham United daha sert ve tempolu oynamaya başlayınca City zaman zaman zorlandı. Slaven Bilic'in öğrencileri 58. dakikada Antonio'nun kafa vuruşuyla skoru 2-1'e getiren golü buldular. Bu golle birlikte oyunda gidişat tersine döndü. Özgüveni yükselen West Ham rakibi zorlamaya başladı ama net fırsatlar üretmekte zorlandı.

NASRI DE OYNADI

Beşiktaş'a kiralık olarak gelmesi beklenen Samir Nasri 75. dakikada Nolito'nun yerine oyuna girdi ve oyunda kaldığı sürede iki gol fırsatını değerlendiremedi.

Karşılaşmanın duraklama anlarında Raheem Sterling'in attığı gol skoru belirledi ve Manchester City mücadeleyi 2-1 kazandı. Bu sonuçla, Guardiola'nın ekibi üçte üç yaparak puanını 9'a yükseltti. West Ham United ise 3 puanda kaldı.