İngiltere Premier Lig'de 31. hafta maçında şampiyonluğun en büyük adayı Liverpool, orta sıralarda yer alan Crystal Palace'ı sahasında ağırladı.

Anfield Stadı'ında oynanan maçta Liverpool, 23. dakikada Trent Alexander-Arnold ile 1-0 öne geçti. Kırmızılılar, Mısırlı yıldızı Muhammed Salah'ın 44. dakikada attığı golle maçın ilk yarısını 2-0 önde kapadı.

Alman teknik adam Jurgen Klopp'un öğrencileri, Fabinho ile 55.dakikada skoru 3-0'a getirdi. Karşılaşmanın son golü 69. dakikada Sadio Mane'den geldi. Maç 4-0 sona erdi.

Böylece Liverpool, puanını 86'ya çıkardı ve şampiyonluk yolunda bir engeli daha aştı. Crystal Palace ise 42 puanda kaldı.

Liverpool 30 yıllık hasreti dindirmek üzere

Bir maç eksiği ile ikinci sırada bulunan (63 puan) Manchester City, bugün Chelsea deplasmanında puan kaybederse Liverpool, ligin bitimine 7 hafta kala şampiyonluğu garantileyecek.

Manchester City kazanırsa şampiyonluk için gözler 32.haftadaki dev maça çevrilecek. 32.haftada en yakın takipçisi Manchester City'e konuk olacak Liverpool, yenilmediği takdirde şampiyonluğunu ilan edecek. Liverpool, City'e yenildiği takdirde şampiyonluk için bir sonraki haftayı bekleyecek.

En son şampiyonluğunu 1990 yılında yaşayan Liverpool, 1992 yılında kurulan Premier Lig'de ise bu sevinci hiç yaşayamadı.

Kaynak: TRT SPOR