Sezona Pep Guardiola yönetiminde başlayan Manchester City, Premier Lig'in ilk haftasında Sunderland'i ağırladı. Ev sahibi takım rakibini 2-1 mağlup etmeyi başardı.

Guardiola'nın Joe Hart'ı yedek bırakması İngiliz basını ve City taraftarı tarafından nasıl karşılanacak merakla bekleniyor.

Bu durum için erken oldu diyenler kadar var olması gerekirdi diyenler de çoğunlukta. Bana degaj yapacak değil defansa yardımcı olacak kaleci lazım demesi çok normal.

Maça hızlı başlayan Manchester ekibi, henüz 3. dakikada Fernandinho'nun şık pasında Sterling ceza sahasına girdi Van Aanholt tarafından düşürüldü. Hakem Robert Madley de penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Arjantinli yıldız Agüero takımının 1-0 öne geçirdi.

Skorbordda 11. dakika gösterilirken City kalecisi Caballero'nun hatasından dolayı gelişen Sunderland atağında Gooch soldan ortaladı altı pasta kimse vuramadı önemli bir gol pozisyonuydu.

City'de bu mücadelede rekor bedelle takıma katılan yeni transfer Stones ve Kolarov stoper olarak sol bekte Clichy sağ bekte Sagna oynadı.

24. dakikada Nolito'nun soldan vuruşu uzak direğin yanından auta gitti.

Mücadelenin 37. dakikasında Etihad Stadı'da penaltı golünden başka önemli bir pozisyon olmadı. Oyunun hakimi pas yapan Manchester City ancak defansın arkasına sarkmakta zorlandılar.

Karşılaşmanın 40. dakikasında kullanılan Sunderland korneri sonrasında oluşan karambolde Defoe'nun vuruşunda Caballero'nun nefis kurtardı.

Manchester City ilk yarıyı 3. dakikada Agüero'nun penaltı golüyle önde kapadı.

İkinci yarıya hızlı başlayan Manchester City'de Nolito sol çizgide oynadı. Bu sistemde defansın önüne iki oyuncu monte etmiş oldu.

Karşılaşmanın 47. dakikada De Bruyne soldan ortaladı, Sunderland kalecisi Mannone tehlikeyi önledi.

Maç boyunca kapalı futbol anlayışıyla oynayan Sunderland, City hücumcularını durdurmayı başardı.

O'Shea ve Kaboul gibi ağır ve yaşlı oyunculardan kurulu Sunderland defansının arkasına sarkamadı City şu ana kadar.

Mücadelenin 61. dakikasında De Bruyne soldan ortaladı Agüero istediği gibi vuramadı.

67. dakikada Sterling soldan ceza sahasına girerken Love tarafından düşürüldü. De Bruyne atışı kullandı Mannone topu kornere çeldi. 70. dakikada Navas sağdan korner kullandı fakat sonuç çıkmadı.

Karşılaşmanın 71. dakikasında gelişen Sunderland atağında Rodwell'in pasına Defoe vurdu ve eşitliği sağladı. 1-1.

City'de Fabian Delph'in sol kanattan kullandığı kornerde kafayı vuran Sagna fakat sonuç çıkmadı.

Maçta dakikalar 86'yı gösterdiğinde Navas sağ taraftan ortaladı, Sunderland'de Mc Nair topu uzaklaştırmak isterken kendi kalesine atınca City 2-1 öne geçti.

Son anlara girilirken, 89. dakikada Iheanacho altı pasta çok müsait durumda golü yapamadı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca City, Sunderland' 2-1 yenerek lige 3 puanla başladı.