Euro 2016'dan sonra Chelsea'nin başına geçecek olan Antonio Conte yeni sezon kadro planlamasında Pato'yu kadroda istemiyor.

2016-2017 sezonu öncesi Chelsea'nin başına geçecek Antonio Conte, Ocak ayında Corinthians'tan kiralanan Alexandre Pato'un takımdaki geleceğiyle ilgili kararını verdi.

İtalyan teknik adam ve Chelsea yetkilileri, Londra ekibiyle kiralık sözleşmesi sona eren Brezilyalı futbolcunun bonservisini almayı düşünmüyor.

26 yaşındaki forvet, geçtiğimiz Ocak ayında Corinthians'tan yarım sezonluğuna kiralanmış ve Chelsea formasıyla yalnızca iki resmi maça çıkarken bir kez gol sevinci yaşamıştı.

İtalya Milli Takımı'yla EURO 2016 için Fransa'da bulunan Antonio Conte, turnuvanın ardından başına geçeceği Maviler'in kadrosuyla ilgili çalışmalarını da yürütürken kulüp yöneticilerine Pato hakkında olumsuz rapor bildirdi.

Alvaro Morata, Romelu Lukaku ve Gonzalo Higuain gibi isimlerden birini kadrosunda görmek isteyen Conte'nin bu raporu doğrultusunda Chelsea Kulübü, Pato'yla sözleşme yenilemeyecek.

Bu arada Pato'nun Corinthians'la olan sözleşmesi ise Ocak ayında sona erecek.