Yaz döneminin başından beri Manchester City'nin renklerine bağlamak için uğraşıp sonunda 55 milyon pounda işini bitirdiği Kevin de Bruyne, Alman futbolundaki en pahalı transfer satışı olmuştu.

6 yıllık sözleşme imzalayan 24 yaşındaki futbolcu, Sport 1'e yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bazen riskler almak zorundasınız. Son ana kadar Wolfsburg'da kalırım diye düşünüyordum ancak City beni gerçekten çok istedi. Eğer bir fırsat yakalarsanız ve sizin için çok büyük bir yatırım yapılıyorsa, bunu ancak minnet duyarak kabul edersiniz.

Geçen hafta benim için çok zordu. Belki de hayatımın en zorlu anlarını yaşadım. Sürekli aynı sorular soruluyordu. Neler olduğunu ve bunlarla nasıl başa çıkabileceğimi bilmiyordum. Gelecekle ilgili konuşmak zordur, özellikle de gençler için.

Bu transferin en güzel tarafı Wolfsburg'un çok fazla para kazanmış olması. Ayrılmak acı verici. Wolfsburg'da birçok iyi arkadaşım oldu."

Belçikalı yıldız, Angel Di Maria'dan (59.7 milyon pound) sonra Britanya futbolunun tarihteki en pahalı ikinci transferi olmuştu.

YILIN FUTBOLCUSU

Geride kalan sezona damgasını vuran ortasaha futbolcusu, Wolfsburg'un Almanya Kupası şampiyonu olmasına ve Bundesliga'yı 2. sırada bitirmesine büyük katkı sağlamış ve gösterdiği parlak performansın ardından Avrupa devlerinin rüyalarını da süslemeye başlamıştı.

Belçikalı yıldız, 21 asistle Bundesliga tarihinde bir sezonda en çok asist yapan oyuncu olup rekor kırmıştı.

De Bruyne, Bundesliga'da oynayan futbolcuların oylarıyla belirlenen yarışmada, 2014-2015 sezonunun en iyi oyuncusu seçilmişti.

Geçen sezon sadece 1 maçı kaçıran Belçikalı yıldız, görev aldığı 51 resmi maçın tamamında ilk 11'de sahaya çıkıp vazgeçilmez olurken, 16 kez fileleri havalandırıp 29 da asist yaparak müthiş bir katkı sağlamıştı.

2013-2014 sezonunun devre arasında 7 Milyon Euro karşılığında Chelsea'den Wolfsburg renklerine bağlanan De Bruyne, İngiliz ekipte sadece 9 maça çıkabilmişti.

Genk kulübünün altyapısından yetişen De Bruyne, 2012-2013 sezonunda Werder Bremen formasıyla Bundesliga'nın en iyi genç oyuncusu seçilmişti.


KAYNAK: GOAL