Yükselen Çin pazarı akıl almaz ücretlerle transferler yapmaya devam ediyor. Son olarak 15 La Liga maçında 2 gol atan 29 yaşındaki Jackson Martinez'e 42 milyon euro ödeyen Çinlilerin bu transferi, özellikle Beşiktaşlıları sosyal medyada '30 yaşındaki Demba Ba acaba ucuza mı gitti' tartışmaları yapmasına neden oldu Geçtiğimiz Ocak ayında Çin'e transfer olan yıldızlardan sadece 6 ay önce Asya kıtasına adım atan Demba Ba için Beşiktaş'a Shanghai Shenhua kulübü 13 milyon euro bonservis bedeli ödemişti. O dönem şartlarına göre Beşiktaş yönetiminin büyük başarısı olarak nitelendirilen bu satıştan sadece 6 ay sonra ödenen ücretler akıl almaz boyutlara ulaştı.

'DEMBA BA TAM ZAMANINDA SATILMIŞ'

Süper Lig'de 29 maçta 18 gol atan Demba Ba'ya 13 milyon ödeyen Çinliler, 15 maçta 2 gol atan Jackson Martinez'e 42 milyon ödemeye razı olunca Beşiktaşlılar 'Keşke daha pahalıya satsaydık' tepkilerini ortaya koydu. Beşiktaş yönetiminin Demba Ba transferindeki başarısını da tartışan siyah beyazlı taraftarlar, Mario Gomez'in Demba Ba'yı kıskandıran performansı nedeniyle bu transferin 'tam zamanında' yapıldığı görüşünde birleşti.

ERSAN İÇİN 10 MİLYON İSTEYELİM

Beşiktaşlıların Jackson Martinez transferinin ardından gündemine gelen bir diğer konu ise adı hala Çin kulüpleri ile anılan Ersan Adem Gülüm oldu. Ersan için Beşiktaş kulübünün kapısını sıklıkla çalan Çin kulüpleri, oyuncunun liglerinde yabancı statüsünde olmadan oynaması nedeniyle bu transferde büyük ısrar etmişti ve bilinenler kadarıyla hala da ediyor. Siyah beyazlı taraftarlar, bu kadar cömert olan Çin kulüplerinden Ersan için en yüksek 4 milyon euroluk teklifler geldiğini, Ersan gibi bir oyuncunun Asya piyasasında 10 milyon euro edebileceğini tartışır oldu.