Liverpool, Premier Lig'in 11. haftasında Emirates'te Arsenal'e konuk oldu. Karşılaşma, Lacazette'in ve Milner'ın golleriyle 1-1'lik eşitlikle sonuçlandı.

Ev sahibi Arsenal sahaya: Leno, Bellerin, Mustafi, Holding, Kolasinac, Xhaka, Torreira, Mkhitaryan, Mesut, Aubameyang, Lacazette ilk 11'iyle sahaya çıktı.

Konuk ekip Liverpool ise klasik 11'ini bozmadı ve sahaya Alisson, Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Milner, Wijnaldum, Mane, Salah, Firmino oyuncularıyla çıktı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf ev sahibi Arsenal oldu. Lacazette, 4. dakikada yakın mesafeden yaptığı vuruşta tabelayı değiştirme fırsatını değerlendiremedi.

Liverpool ise Virgil van Dijk'in 23. dakikada kornerden gelen topa yaptığı kafa vuruşuyla gole yaklaştı ancak kaleci Bernd Leno gole izin vermedi.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi.

İkinci yarıda maçtaki ilk gol sesi 61. dakikada geldi. Leno'dan seken topu iyi tamamlayan James Milner, takımını 1-0 öne geçirdi. Bu gol aynı zamanda Milner'ın Premier Lig'deki 50. golü oldu.

Ev sahibinin bu gole cevabı Alexandre Lacazette'ten geldi. Fransız golcü, Iwobi'nin pasında çok iyi döndü ve çaprazdan yaptığı vuruşla 81. dakikada takımına beraberliği getirdi.

Puanını 27'ye yükselten Liverpool, bu sonuçla maç fazlasıyla Manchester City'nin 1 puan üstünde liderliğe yükseldi.

Arsenal ise 23 puanla Chelsea'nin 1 puan gerisinde 4. sırada kaldı.