Sezon başında büyük umutlarla transfer edilen, ancak Portekiz’de gösterdiği performansı Atletico Madrid’de sergileyemeyen Jackson Martinez, ara transfer döneminde Çin’in yolunu tutan yıldızlar kervanına katıldı. Atletico’da istediklerini yapamayan ve mutsuz olan Martinez, yeni bir macera için Çin’in Guangzhou Evergrande takımına imza attı.

Atletico Madrid, oyuncuyu Vicente Calderon’da kalmaya ikna etmeye ve kariyeri boyunca gösterdiği golcü hünerini geri kazandırmaya çalışsa da Çin’den gelen cazip teklif, kulübün ısrarlarına devam etmesini imkansız kıldı.

Hedefte Diego Costa var

Çin’de Atletico’da kazandığından daha fazla kazanacak olan 29 yaşındaki forvet, İspanyol kulübe de oldukça iyi bir para kazandırdı. Bu sezon Atletico Madrid’in 35 milyon euro ile en pahalı transferi unvanını taşıyan oyuncu için yapılan uzun pazarlıklar sonucu Çin ekibi 42 milyon euro bonservis bedeli ödemeyi kabul etti. Madrid ekibi de, beklentilerin uzağında kalan oyuncudan 7 milyon euro kar etti ve yaz döneminde yapılması planlanan forvet transferi için kaynak yarattı. Atletico Madrid’in transfer dönemindeki hedefi ise Chelsea’de forma giyen eski oyuncusu Diego Costa olacak. 27 yaşındaki Brezilya asıllı İspanyol forvet, İngiltere’de saha içindeki agresif tavırları ile sorgulanıyor.