Liverpool  Menajeri Jürgen Klopp, oyuncuları arasındaki arkadaşlık ilişkisinin çok iyi olduğunu belirterek, takımdaki ortamın Dormund dönemindeki takım ruhunu anımsattığını söyledi..
Dortmund'da beraber çalıştığı öğrencileriyle hâlâ konuştuğunu ifade eden Alman teknik adam, "Umarım aynı ilişkileri Liverpool'dan ayrıldığım zaman buradaki oyuncularımla da kurarım; çünkü onlar harika insanlar, ki bence en önemli şey bu. Ancak başka önemli konular da var. Bu oyuncular sadece çok iyi insanlar oldukları için değil, aynı zamanda harika futbolcular oldukları için bu takımdalar. Böyle bir ekiple çalıştığım için büyük mutluluk duyuyorum." dedi.
Geçtiğimiz hafta kulüpte düzenlenen bir Noel etkinliğinden söz eden Klopp, "Bir yılı aşkın süredir bu kulüpteyim ve bu süre içinde kulüpteki ilişkilerimin ne boyutta geliştiğini Noel partisinde daha iyi anladım. Kulüpte üç ayımı doldurduğumda hâlâ tanışma şansı bulamadığım insanlar vardı, ancak şu anda durum bambaşka. Kulüpteki bu ortam benim Dortmund yıllarımı anımsatıyor." diye konuştu.

Yaklaşık altı yıl Borussia Dortmund'u çalıştıran Jürgen Klopp, bu süre zarfında takımına iki Bundesliga şampiyonluğu kazandırmış ve Şampiyonlar Ligi'nde final oynatmıştı. 2014-15 sezonunun sonunda Dortmund'dan ayrılan 49 yaşındaki teknik adam, geçtiğimiz yılın ekim ayında Liverpool'un başına geçmişti.