Everton’ın 3 siyahi oyuncusu Aaron Lennon, Arouna Kone ve Steven Pienaar ile gelişen atağın golle sonuçlanmasının ardından, golün olduğu kalenin arkasındaki bir grup Carlisle taraftarı oyunculara ırkçı tezahüratlarda bulundu.

Maçın ardından yaşananlardan oldukça üzgün olduğunu belirten Carlisle teknik direktörü Keith Curle,”Kulübümüz o tezahüratları yapanları bulmak ve ne gerekiyorsa yapmak için elinden geleni yapacaktır. Bu tip tezahüratlar ve taraftarları stadımızda hatta toplumumuzda görmek istemiyoruz.” açıklamasında bulundu.

Everton cephesinde ise futbolcular açıklama yapmaktan kaçınırken, teknik direktör Roberto Martinez talihsiz olayı değerlendirirken,”Kalenin arkasında bulunan küçük bir taraftar grubu bazı ırkçı tezahüratlarda bulundu. Oyuncuların şimdilik bir sorunu yok. Tezahüratları duydukları esnada incinmiş hissettiler. Bizim için zor bir akşam olabilirdi ancak çok incinmeden, ucuz atlattık.” İfadelerini kullandı.

Premier League takımlarından Everton, Carlisle United’ın Desmond Kasırgası’nda kullanılamaz hale gelen Brunton Park Stadı’nın yeniden inşasında en büyük maddi yardımı yapan Premier League takımı olmuştu.