Süper Lig'in ilk devresinde alınan kötü sonuçların  ardından Fenerbahçe'nin yolarını ayrıdığı Vitor Pereira, Everton'ın gündemine gelmişti.

 Rafael Benitez ile yollarını ayıran Everton'ın, 2019 senesinde da gündeme gelen Vitor Pereira ile görüşme yaptığı ifade edilmişti.

Fakat gelen son bilgiler, bu görüşmelerin olumsuz geçtiği  yönünde. İngiliz Sky Sports'un haberine göre ise bunun sebepleri ise şöyle;

"Silva iki senden biraz daha uzun bir süre önce görevden alındığında, onun halefi olmakla yakından bağlantılı olan bir adam Vitor Pereira'ydı. 53 yaşındaki menajer, yedi günlük bir süre boyunca Toffees ile müzakerelerde bulundu ve olumlu sonuçlanmadı.

Çin Süper Ligi'nde görev yaparken Pereira özel olarak Sky Sports'a şunları söyledi: Bu her zaman bir onurdur ve çok saygı duyduğum bir kulüp tarafından listede yer almaktan son derece müteşekkirim.

Pereira, 2013'te Martinez David Moyes'un yerini almadan önce Everton tarafından da değerlendiriliyordu ve bu hafta sonu Portekiz'den ileri düzey görüşmeler için Merseyside'a gittiğini öne sürülen haberlerle beraber, fırsat yeniden önünde belirmişti.

Pereira, son olarak Fenerbahçe'de başarısız bir sezon geçirerek, Türk devlni masada beşinci ve zircveden de 14 puan geride bıraktı. 2019'da getirilmediyse peki neden şimdi tekrar listede?"

"Hayranları, üst üste Portekiz şampiyonlukları kazandığı Porto ve 2015 senesinde bir Yunan yerli çiftini kazandığı Olympiakos da dahil olmak üzere bir dizi en iyi Avrupa kulübünü yönettiği gerçeğine işaret edecek.

Fakat aynı zamanda, 2016/17 sezonunda teknik direktör olarak görev yaptığı altı ayda, 1860 Münih'i Almanya'da üçüncü lige kadar düşürerek istenmeyen bir sicile de sahip.

Everton'da da Benitez atamasını feci şekilde yanlış yapmaktan kazanan çıkmadı. Pereira'nın bir kimlik krizinin içerisinde, şu anda Everton'u çalıştırmak için doğru profil olmadığı net açık.

Bir küme düşme potasındaki önceki tecrübesi, Everton'ın şu anda ihtiyaç duyduğu kurtarıcı olmadığını işaret ediyor."

KAYNAK: FOTOMAÇ