Sezon bitiminden hemen sonra kulübü Manuel Pellegrini’ye emanet eden West Ham United, bu yaz ki 6. transferini Güney Amerika kıtasından yaptığını duyurdu. 

İngiltere Premier Lig ekiplerinden West Ham United, Brezilya Ligi ekiplerinden Corinthias’tan Paraguay’lı savunma oyuncusu Fabian Balbuena ile üç yıllık sözleşme imzaladı. Alacağı ücret henüz açıklanmayan savunma oyuncusu  iki yıldır Corinthias’ın kaptanlığını yapıyordu. Başarılı stoper oyuncusunun adı daha önce Fenerbahçe ile de anılıyordu. Sarı-Lacivertliler Jack Wilshere'den sonra Balbuena'yı da West Ham United'a kaptırdı.

Transferi sonrası kulübün resmi internet sitesine konuşan 26 yaşındaki oyuncu, “Yeni bir meydan okuma için gerçekten heyecanlıyım. Açıkçası bu takımda bu ligde oynamak bir futbolcu için fazladan motivasyon demek. Hedefim takımımın Premier Lig’de elde edeceği başarıya en iyi şekilde katkı vermek olacak.” dedi.“

Fabian Balbuena, başarılı teknik adam Manuel Pellegrini'nin bu yaz ki altıncı transferi oldu. İngiliz ekibi bu transfer döneminde Fransa ekibi Toulouse'dan Issa Diop, İngiliz ekibi Swansea kalecisi Lukasz Fabianski ve Alman devi Borussia Dortmund’dan forvet Andriy Yarmolenko'ya 48 milyon euro harcamış, aynı zamanda Fenerbahçe'nin de kadrosuna katmak için çok çaba harcadığı Jack Wilshere ve Ryan Fredericks'i bonservis bedeli ödemeden kadroya katmışlardı.