Premier Lig'de Manchester United ezeli rakibi Manchester City'yi mağlup ederken teknik direktör Pep Guardiola'ya bu sezonki yedinci lig yenilgisini tattırdı. Bu mağlubiyet Guardiola'nın kariyerindeki en kötü rekor oldu.

Kaleci Ederson'un hatalarının damga vurduğu karşılaşmada Manchester United, City'yi Anthony Martial ve Scott McTominay'ın golleriyle yendi ve 2009-10 sezonundan bu yana ilk defa rakibine karşı bir sezonda çıktığı iki lig maçını da galibiyetle tamamlamış oldu.

Yenilmezlik serisini 10 karşılaşmaya yükselten Manchester United aynı zamanda Manchester City teknik direktörü Pep Guardiola'ya da kötü bir rekor tattırdı.

Bu yenilgiyle birlikte İspanyol teknik adam bu sezonki yedinci lig mağlubiyetini alarak kariyerindeki en kötü istatistiğe imza atmış oldu. 

Manchester City'nin mağlubiyetiyle birlikte Liverpool'un lig şampiyonluğunu garantilemesi için elde etmesi gereken galibiyet sayısı 2'ye düştü. Teknik direktör Jürgen Klopp'un ekibi önündeki iki maçını kazanırsa, City'nin aldığı sonuçlara bakmaksızın İngiltere Premier Lig şampiyonluğunu ilan edecek. Manchester City çarşamba günü Arsenal ve cumartesi günü Burnley ile oynayacağı karşılaşmalarını kazanamazsa, Liverpool sahaya adım atmadan şampiyonluğunu ilan edecek.

Kaynak: Goal.com