Manchester City Menajeri Pep Guardiola, Kelechi Iheanacho'yu ilk 11'de oynatarak Old Trafford deplasmanına kazanmak için çıktıklarını kanıtladıklarını söyledi.

City, Manchester United deplasmanında üstün bir oyun ortaya koyarak sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı ve Premier Lig'deki kayıpsız sezon başlangıcını sürdürdü.

Maç öncesinde, Sergio Agüero'nun cezası nedeniyle Guardiola'nın ön alanda kime yer vereceği büyük merak konusu olmuş, bazı futbol otoriteleri David Silva'nın sahte 9 rolünde oynayabileceğini söylemişti. Fakat Pep, Iheanacho'ya güvenmeyi tercih etti. Bu güveninin meyvelerini de topladı.

Takımın ikinci golüne imza atan 19 yaşındaki forvet oyuncusunu sahaya sürerek önemli bir mesaj verdiklerini söyleyen Guardiola, Manchester Evening News'e verdiği demeçte "Birçok seçenek üzerinde durduk. Ama sonunda, oyuncularıma daha en baştan buraya kazanmaya geldiğimizi göstermek istedim. Bu nedenle, elimizdeki tek santrfor olan Iheanacho'yu ilk 11'de oynattım." şeklinde konuştu.

Pep Guardiola, fiziken kuvvetli ve uzun oyunculardan oluşan United'a karşı duran topları iyi savunduklarının da altını çizdi.