Manchester City'nin patronu Pep Guardiola, Cumartesi günü Old Trafford'da oynanacak derbide, oyunu ezeli rakipleri Manchester United'ın sahasına yıkmak istediklerini açıkladı.

İki takımda yeni menajerleriyle hala oyunlarını tam olarak oturtmuş olmasa da City ve United şimdiye kadar çıktıkları tüm maçları kazanmış olarak büyük derbiye çıkacak.

Maç öncesinde yapılan basın toplantısında Mourinho yönetimindeki rakiplerinin her maç daha iyi oynadığını kabul eden Guardiola, buna rağmen City'nin Steaua Bükreş ve Stoke City deplasmanlarında kendilerine 9 gol ve 2 galibiyet getiren oyun tarzından ödün vermeyeceğini söyledi.

"Hücum etmek, oyunu kontrol etmek istiyorum" diyen Guardiola, "mutlaka kontratak şansları da veririz ama iyi oynamalıyız" ifadelerini kullandı.

"Yarın nasıl bir futbol oynayacağımızı biliyoruz" sözleriyle takımına güvenini belli eden İspanyol menajer, "ancak gerçekten iyi bir rakibe karşı oynayacağımızın da farkındayız" diyerek oyuncularına mesaj gönderdi.

Oynanacak futbolun yanı sıra, geçmişte sorun yaşadığı öğrencisi Zlatan İbrahimoviç ve Mourinho da soruldu Guardiola'ya.

"Zlatan'a kariyeri boyunca yaptıkları sebebiyle çok saygı duyuyorum. Dünyanın en iyi oyuncularından biri. Bazı oyuncular yeni bir lige geldiklerinde alışmak için zaman duyar, onun gibi büyük oyuncuların böyle şeylere ihtiyacı yok" diyerek eski oyuncusunu göklere çıkaran Katalan menajer, "Mourinho beni davet ederse, kendisiyle bir kadeh şarap içmek isterim" sözleriyle Portekizli menajerle aralarında husumet olmadığını ima etti.

Manchester derbisinin santrası yarın Türkiye saatiyle 14.30'da yapılacak.