İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City, UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu ilk mücadelesinde Real Madrid'i deplasmanda 2-1'lik skorla mağlup etti.

Teknik direktörlük kariyerinde çalıştırdığı tüm takımlarda ağırlıklı olarak 4-3-3 dizilişini tercih eden Pep Guardiola, Real Madrid deplasmanında sürpriz bir 4-4-2 dizilişini tercih etti. Fernandinho, Raheem Sterling ve Sergio Agüero'yu yedek soyunduran 49 yaşındaki deneyimli teknik adam, Gabriel Jesus'u sol kanatta kullanırken hücum hattında Kevin de Bruyne ve Bernardo Silva'yı kullandı.

Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon oynadığı grup maçlarının tamamında topla rakiplerinden daha fazla oynayan ve maç başına yüzde 64.5'lik topa sahip olma oranı yakalayan Premier Lig ekibi, Santiago Bernabeu'da bu alışkanlığından da vazgeçti. Manchester City, İspanya devi karşısında oyunun büyük bölümünde topu rakibe bırakmayı tercih ederken bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde topa en az sahip olduğu mücadeleyi oynadı.(%51)

Suskun geçen karşılaşmanın 60. dakikasında Kyle Walker'ın büyük hatasıyla kalesinde golü gören Manchester City, 78. dakikada Gabriel Jesus ile skoru eşitlerken 83. dakikada De Bruyne'nin penaltı golüyle maçtan 2-1 galip ayrıldı.

Zorlu maç sonrasında açıklamalarda bulunan Kevin De Bruyne, teknik direktör Guardiola'nın taktiklerine takım olarak şaşırdıklarını şu ifadelerle dile getirdi; "Bence yıllardır Pep ile birlikte çalışan oyuncular bile şaşırdı. Maç başlayana kadar gerçekten ne yapmamız gerektiğini bilmiyorlardı. Bu bizim için iyi bir başlangıç oldu. Şimdi Aston Villa ile oynayacağımız Carabao Cup finaline odaklanmalı ve sonrasında rövanş maçına hazır olmalıyız."

Taktiksel değişikliğinin ödülünü 2-1'lik galibiyetle alan 49 yaşındaki teknik adam ise skordan ve oyundan memnun olduğunu söylese de temkinli avranmayı ihmal etmedi. Guardiola mücadelenin ardında şu açıklamayı yaptı; "Kazandığımız için mutluyum ama oynadığımız oyun da beni çok mutlu etti. Ancak hiçbir şey bitmedi, Real Madrid bu durumu tersine çevirebilecek güçte bir takım. Kazanmak tatmin edici fakat hiçbir şey bitmiş değil. İyi bir oyun sergileyerek yolumuza devam etmek istiyoruz. Nerede oynarsak oynayalım, bugünkü gibi mücadele etmeliyiz."

Tecrübeli teknik adam, UEFA'nın Manchester City'ye vermiş olduğu iki yıllık cezayla ilgili olarak ise şu ifadeler ile açıklamalarını tamamladı; "Saha dışındaki şeyleri kontrol edemiyoruz. Oyuncular bunu biliyor ve hem kendileri hem de taraftarlar için mücadele ediyor. Kulübümüz için kolay değil ancak daha önceden söylediğim gibi bu konuda rahatım. Umuyorum ki yönetim ve avukatlarımız, UEFA'yı yanlış bir şeyler yapmadığımıza ikna edecek."

Kaynak: Goal.com