Düşük bütçesiyle Bundesliga 2'de mücadele eden Sandhausen'i play-off mücadelesi veren bir takım haline getiren Kenan Koçak'a Almanya, İngiltere ve Türkiye'den talipler var.

Almanya genç antrenörlerin kendilerini geliştirmeleri için çok önemli bir ülke. Thomas Tuchel, Mainz'ın başına geçtiğinde 36, Nagelsmann, Hoffenheim'ı çalıştırmaya başladığında 31, Tedesco ise Schalke ile Şampiyonlar Ligi'ne giderken 32 yaşındaydı.

ALMANYA'NIN KONUŞTUĞU TÜRK: KENAN KOÇAK 

İşte o genç antrenörler arasında bir de Türk var: 38 yaşındaki Kenan Koçak. Bundesliga 2'de en düşük bütçeli takım olan Sandhausen'ı çalıştırdığı dönemde dikkatleri üzerine çeken Koçak, bu kendi yağında kavrulan takımı play-off mücadelesi veren bir ekip halien getirmesiyle alkış toplamıştı.

BU SEZON ÇALIŞMADI 

İki sezon boyunca çalıştırdığı Sandhausen ile Ekim 2018'de yollarını ayıran Kenan Koçak bu sezon takım çalıştırmyı değil; Avrupa'nın üst düzey antrenörleriyle bir araya gelerek kendini geliştirme yolunu seçti. Bu üst düzey antrenörler arasında Thomas Tuchel ve Pep Guardiola başta geliyor!

GUARDIOLA'NIN YANINDA STAJ YAPTI 

Almanya'da antrenörlük eğitimini Tedesco ve Nagelsmann'la birlikte alan Koçak, geçtiğimiz aylarda İngiltere'deydi. Burada Manchester City'yi ziyaret eden genç antrenör yaklaşık 3 hafta boyunca Pep Guardiola'nın yanında staj yapma imkanı buldu. Guardiola'nın idman metodlarını inceleyen Koçak ayrıca iletişim becerisi ve oyuncu ilişkisi üzerine de önemli gözlemler yapma şansı buldu. Kenan Koçak ayrıca PSG'de Tuchel'in yanında 1 hafta, Barcelona La Masia'da da 10 gün boyunca incelemelerde bulundu.

ALMAN VE İNGİLİZ KULÜPLERİ PEŞİNDE 

Alman Basınında çıkan haberlere göre Bundesliga takımlarından Nürnberg ve Freiburg, Kenan Koçak'la ilgileniyor. Ayrıca İngiltere Championship ekiplerinden Reading ve Bristol City'nin de menajer adayları arasında. Spor Toto Süper Lig'de 5-6 takımın Kenan Koçak'la ilgilendiği gelen haberler arasında...


Kaynak:Sabah