Premier Lig ekiplerinden Tottenham'ın 27 yaşındaki Güney Koreli yıldızı Heung-Min Son'un zor bir görevi vardı. 

Güney Kore kanunlara göre Son, 21 ay askerlik yapmak zorundaydı. Ancak 2018 Asya Oyunları'nda ülkesine altın madalya kazandıran Son'un askerliği de 3 haftaya indirildi. 

Koronavirüs nedeniyle lige verilen arada fırsatı değerlendiren İngiliz ekibinin yıldız futbolcusu, ülkesine giderek 3 haftalık askerlik sürecini tamamladı.

Tottenham'ın resmi internet sitesine konuşan Son, askerlik döneminde yaşadıklarını şu ifadelerle anlattı;

''İyi bir deneyimdi. Yaptığım her şeyi söyleyemedim ama gerçekten çok zevk aldım. Üç hafta zordu ama zevk almaya çalıştım. İnsanların nasıl hissettiğini bilmiyorum. Üç hafta benim için uzun sürdü ama iyi bir deneyim oldu. Çok hoşuma gitti."

"Arkadaşlarımla birbirimizi tanımadığımız ilk gün biraz tuhaftı. Ama birbirimizi tanımak zorunda kaldık. 10 kişi birlikte çok yakın şekilde çalıştık ve her gün birlikte aynı odayı paylaştık. Herkes birbirine yardımcı oldu ve böylece zaman harika geçti. O adamlar, ilk gün ve ikinci gün benimle konuşamadılar ama sonunda benimle şakalaştılar ve hep birlikte eğlendik."

Şubat ayında kolu kırılan Son açıklamalarını şu sözlerle tamamladı; "Fiziksel olarak iyiyim. En iyi seviyemde olmak için gerçekten çok çalışıyorum ve neredeyse oradayım. Artık takımla birlikte antrenman yapabiliriz. Son iki haftadan daha fazla antrenman yapıyoruz ve Moussa Sissoko, Harry Kane, Stevie Bergwijn geri döndü. Herkes tekrar oynamak istiyor" 

Kaynak: Goal.com