Çin'in Wuhan kentinde baylayan ve dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla mücadele edilen bu günlerde, Premier Lig takımlarından Tottenham forması giyen 27 yaşındaki yıldız golcü Heung-Min Son ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı.

Uzun süredir askerlik konusuyla gündeme gelen Güney Koreli yıldız futbolcu, Kovid-19 virüs nedeniyle liglere verilen arayı fırsat bilerek takımından izin aldı ve vatani görevini yerine getirmek için ülkesi Güney Kore'ye gitti.

Yapılan koronavirüs testlerinde herhangi semptoma rastlanmaması üzerine ülkeye giriş yapan Koreli futbolcunun birliğine teslim olduğu ifade edildi.

Öte yandan Heung-Min Son, 4 hafta süreyle askerlik hizmetini yerine getirecek ve Mayıs ayında terhis olacak. İngiliz ekibinin 27 yaşındaki futbolcusu İngiltere’ye döndüğündeyse tedbir amacıyla 2 hafta karantinada tutulacağı öğrenildi.

Heung-Min Son, Asya Oyunları'nda Güney Kore Milli Takımı'yla altın madalya kazanmış ve bu sayede normalde 21 ay olan askerlik süresinin 4 haftaya inmesini sağlamıştı.

Ayrıca deneyimli futbolcu, askerlik görevini yerine getirmemesi durumunda yasalara göre hapis cezasıyla karşı karşıya kalacaktı.

Kaynak: TRT Spor