Premier Lig'de bir önceki sezonu şampiyon bitiren ancak bu sezon belini bir türlü doğrultamayan Chelsea'nin yeni teknik patronu Guus Hiddink, takımının ligde kalma mücadelesi verdiğini itiraf etti.

Tecrübeli teknik adam, ligi ilk dört sırada bitirmek için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını kaydederken bir yandan da düşme potasına çok yakın olduklarını işaret etti.

Hollandalı çalıştırıcı, "Dördüncü Tottenham ile aramızda 12 puan fark var. Tabii ki hepimiz üst sıralara çıkmayı iple çekiyoruz, ama gerçekleri de unutmamak gerekli. Düşme potasından sadece 6 puan gerideyiz, bu bir gerçek. Bu sebeple konsantre olmalı ve toplayabildiğimiz kadar puan toplamalıyız. West Bromwich karşısında 86. dakikada yediğimiz gol de bu sebeple çok üzücüydü. Kümede kalma savaşı da gayet gerçekçi bir durum. Düşme potasından sadece bir puan uzaktaydık, şimdi daha iyi durumdayız. Biraz nefes aldık. Ancak çok zor iki maç bizi bekliyor. Everton'ın deplasman karnesi çok iyi, 10 maçın 9'unda istedikleri sonucu aldılar. Sonra da Arsenal maçı var. Yani iki çok zor maç oynayacağız. Gerekeni yapamazsak, başkaları bizi geçebilir. Premier Lig sizi her zaman şaşırtabilir."

Oldukça kötü bir sezon geçiren Chelsea son 5 haftada mağlubiyet yüzü görmedi. Bununla birlikte Maviler ekim ayından bu yana sadece üç galibiyet elde edebildi.