İngiliz basınında çıkan haberlerde sürekli Premier Lig ekibi Tottenham ve Vedat Muriqi haberleri yapılırken İngiliz taraftarlar da bu transfere oldukça sıcak bakıyor.

Premier Lig takımının ocak ayındaki ara transfer döneminde 20 milyon Euro'luk bir teklif hazırladığı ancak resmen masaya oturulmadığı ifade edildi.

 Fakat yeni sezon için taraflar bir araya geleceği öne sürüldü.

Süper Lig ekibi Fenerbahçe'nin Kosovalı golcüsü Vedat Muriqi’nin satışına kesin gözüyle bakılıyor. Sadece bu sezonun bitmesi beklendiği çıkan iddialar arasında.

Akşam'da yer alan habere göre; Taraftar forumlarında da bu transfer masaya yatırıldı. 26 yaşındaki futbolcu Harry Kane’in takımda kalması halinde bile Muriqi’nin kesinlikle kadroya katılması gerektiği belirtildi..

Yapılan yorumlarda ise şu ifadelere yer verildi; "Takımda şu anda Muriqi gibisi yok. Uzun boylu bir forvete ihtiyacımız var. Harry Kane’in yedeği yok. Muriqi, Kosova Milli Takımı’yla İngiltere’ye epey sorun çıkarmıştı. Kesinlikle çok kaliteli bir forvet ve Tottenham’a güç katacaktır" 

En ilginç yorum ise 'Diego Costa-Muriqi' kıyaslamasıyla ilgiliydi.

Tottenham'ın 57 yaşındaki Portekizli teknik direktörü Jose Mourinho, Chelsea’nin başındayken İspanyol forvet Diego Costa’dan iyi bir performans sağlamıştı.

Sarı Lacivertli ekibin 25 yaşındaki golcüsü Muriqi’yle birlikte Mourinho’nun yeni Costa’sını bulacağı iddia ediliyor.

Premier Lig ekibi, önümüzdeki sezon kadroyu baştan aşağıya yenileyecek. Savunmanın sağı için de Fransa Ligue 1 ekiplerinden Lille forması giyen Zeki Çelik düşünülüyor. Portekizli teknik adam, listeyi yönetime verdiği iddialara arasında yer alıyor.

Kaynak: Mynet Spor