İngiliz ekibi Blackburn Rovers, eski futbolcusu Tugay Kerimoğlu adına özel bir video yayınladı.

İngiliz ekibinde 8 yıl boyunca mavi beyazlı formayı giyen  Kerimoğlu, 10 yıl önce bugün futbola veda etmesi adına özel bir video yayınladı.

Futbolculuk kariyerinde Galatasaray’ın ardından sırasıyla, İskoçya ekibi Glasgow Rangers’a, daha sonra da o dönem Premier Lig’de yer alan Blackburn Rovers’a transfer olmuştu.

Eski milli futbolcu, 2001 yılında Blackburn Rovers ile başladığı Premier Lig macerasına yine aynı takımda 2009 yılında nokta koymuştu.

Tugay, mavi-beyazlı ekipte İngiltere Lig Kupası'nı kazandı. Blackburn Rovers'ta 174 maçta 9 gol kaydeden Tugay Kerimoğlu, taraftarlarında sevdiği bir oyuncu oldu. 2009 yılında kendi isteği ile profesyonel futbol hayatına son noktayı koydu.

Blackburn Rovers kulübünün kulüp kuralları gereği 10 yıldan az formasını giyen futbolcuya jübile yapmaması nedeniyle sezon sonunda profesyonel futbolu bırakma kararı alan alan Tugay Kerimoğlu'nun oynadığı son maç, 32 bin kişilik Ewood Park Stadyumu'nu dolduran futbolseverlerin sevgi gösterileriyle bir jübile maçına dönüştü.

Blackburn Rovers Kulubü yönetimi tarafından, karşılaşmadan önce stadyumdaki seyircilere, kağıttan yapılmış Tugay Kerimoğlu maskeleri dağıtıldı. Karşılaşmayı izlemeye çoğu kişi Türk bayraklarıyla geldi. Blackburn Rovers taraftarları, 9 yıl takımlarında oynanan Tugay'a, karşılaşma boyunca Türk bayrakları ve Tugay maskelerini sallayarak veda ettiler. Taraftarlar, sahadan ayrılan Tugay'ı, "Sen bizim Türk lokumumuzsun" tezahüratları altında dakikalarca ayakta alkışlayarak uğurladı.

Kaynak: Hürriyet