Mourinho, Premier Lig ekiplerinden Tottenham'ın eski teknik direktörü Mauricio Pochettino'nun ayrılışından ardından Christian Eriksen'in yeni bir sözleşme imzalamayacağını farkettiğini ifade etti.

Serie A ekiplerinden Inter, geçtiğimiz gün sağlık kontrollerinden geçirdiği Tottenham'ın Danimarkalı orta sahası Eriksen'i kadrosuna kattı.

Jose Mourinho, Tottenham'dan yaz aylarında kendisine yeni bir sözleşme teklifi yapılmayan Eriksen'in, Kasım ayında takımdan ayrılmaya karar verdiğini açıkladı.

Tottenham'ın teknik adamı ayrılık konusunda şu ifadeleri kullandı; "Uzun zamandır biliyorduk. Ahlaki değerlerden ötürü bir şey söylemedik ama geldiğim ilk günden itibaren bana ayrılacağını söylemişti. Ben ve Daniel Levy durumu akıllıca yönetmeye çalıştık. Eriksen'in o dönemde çalışma motivasyonu yoktu ama büyük bir profesyonellik anlayışı vardı." şeklinde konuştu.

Mourinho; "Toby Alderweireld'ı da yeni bir anlaşmaya ikna etmeye çalıştım ama bana bazı şüpheleri olduğunu söyledi. Eriksen de kararını vermişti. Ben de böylece o olmadan bir takım kurmaya çalıştım. Onu oynatmamamın nedeni buydu. Aynı zamanda Eriksen çok iyi bir profesyoneldi ve kulübe saygı duyuyordu. Buradaki son gününe kadar takım arkadaşlarına yardımcı olmak için elinden geleni yaptı." sözleri ile açıklamalarını tamamladı.

Tottenham, Premier Lig'in 25. haftasında 2 Şubat Pazar günü sahasında Manchester City'i ağırlayacak.

Kaynak: Goal.com