Premier Lig ekibi Liverpool’un resmî sitesinde açıklamalarda bulunan teknik direktör Jürgen Klopp, geçtiğimiz hafta perşembe günü oynanan Tottenham maçında sakatlanan Kamerunlu stoper Joel Matip'in sezonun geri kalanında takımla birlikte olamayacağını belirtti.

Matip’in önümüzdeki sezonun başlangıcı için hazır olacağını dile getiren Klopp şu ifadeleri kullandı;

“Maalesef, herkes durumuna baktıktan sonra Joel Matip’in sezon sonuna kadar dışarıda kalacağını öğrendik. Fakat önümüzdeki sezon başlangıcında hazır olacak. Bu durum, sezon başında başladı. Joel, sezon başladığında sakatlandı”

Tecrübeli stoperin, Liverpool’a geldikten sonra yaşadığı sakatlıklara değinen Alman menajer, “Schalke’de, neredeyse tamamen oynadığını ve sakatlık yaşamadığını unutmamalıyız. Daha sonra Napoli maçında (2018 kasım) Kalidou Koulibaly ile girdiği mücadelede şanssızdı. Everton maçında da (Haziran 2020) benzer şeyler yaşadı” şeklinde konuştu.


Öte yandan İngiliz ekibi, Joel Matip'in sezonu kapatması sebebiyle Schalke 04'ten Ozan Kabak'ı ve İngiltere Championship ekibi Preston'dan Ben Davies ile kadrosuna takviye yaptı.

Kaynak: Goal.com