UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş karşılaşmasında son şampiyon Liverpool ile Atletico Madrid karşılaştı. İki takım arasındaki ilk mücadele İspanyol ekibinin 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlanmıştı.

Premier Lig ekibi, Wijnaldum'un 43. dakikada attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. Karşılaşmanın kinci yarısında başka gol sesi çıkmayınca uzatmalara gidildi.

Ev sahibi ekipte Firmino 94. dakikada fileleri sarsarak farkı 2'ye çıkarsa da, La Liga ekibi Llorente'nin 97, 105+1 ve 120+1. dakikalarda attığı gollerle maçtan 3-2 galip ayrıldı.

Mücadelede alınan bu sonuçla ilk maçı da 1-0 kazanan Atletico Madrid adını çeyrek finale yazdırırken Şampiyonlar Ligi'ne veda eden Liverpool’da ise 52 yaşındaki Alman teknik direktör Jürgen Klopp rakip takıma eleştirilerde bulundu.

Karşılaşmadan sonra Atletico Madrid’in ortaya koyduğu futbolu eleştiren Klopp şu ifadeleri kullandı; “Bu kadar kaliteli futbolculara sahip olmalarına karşın neden böyle oynadıklarını anlamıyorum. Daha iyi oynayabilirler ama savunmaya çekilip kontratak yapmayı tercih ediyorlar” 

Premier Lig ekibinin deneyimli teknik adamı eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü; “Oyuncularımın performansından ötürü mutluyum. Böyle bir rakibe karşı oynamak gerçekten zor. Son iki yılda bazen şans bizim yanımızda oldu. Bu sefer ise tam karşımızdaydı” 

Kaynak: Goal.com