İngilere Premier Lig'in bu sezon ki flaş takımı Leicester City'nin Chelseali forveti Loic Remy için yaptığı 11.5 milyon pound'luk teklif kabul edildi.

Premier Lig lideri Leicester City, takımdaki forvetlerden Andrej Kramaric'in Almanya Bundesliga'dan Hoffenheim'a kiralanmasından sonra golcü arayışlarına başlamıştı. Ada basınında çıkan haberlere göre Liecester'ın daha önce ilgilendiği Brezilyalı forvet Eder'in İnter'e transfer olması rotanın Remy'ye çevrilmesine neden oldu.

Sürpriz bir şekilde kendini şampiyonluk yarışı içinde bulan Leicester manajeri Claudio Ranieri, bu şanslarını sürdürebilmek adına hücum hattına takviye istedi. Jamie Vardy üzerindeki yükü hafifletmek isteyen tecrübeli teknik adam, Remy'nin transferine onay verdi.

Chelsea'nin geçtiğimiz gün Pato'yu kiralık olarak kadrosuna katmasından dolayı Londra ekibinin Menajeri Guus Hiddink, oyuncunun satılmasına sorun çıkarmıyor.

Liecester City'nin Remy içi yaptığı 11,5 milyoun pound'luk teklifin kabul edilmesinin ardından 29 yaşındaki oyuncunun pazartesi günü bitecek olan ara transfer döneminin sonuna kadar yeni kulübüyle sözleşme imzalaması bekleniyor.

Bu sezon Chelsea'de 10 lig maçında sadece 177 dakika forma giyebilen Fransız forvet 1 gol atabildi.