Jurgen Klopp'un gelişinin ardından çıkışa geçen; ancak geçen hafta sürpriz bir şekilde Newcastle United'a deplasmanda 2-0 yenilmekten kurtulamayan Liverpool, bu kez seyircisi önünde zor anlar yaşadı ve 1 puanı 90+6'da Origin'in golüyle kurtardı.
Liverpool, maç boyunca rakibi büyük baskı altına almasına karşın, West Bromwich defans güvenliğini ön planta tutmaya çalışarak kontra ataklarla gol bulmaya çalıştı. Konuk ekibin planları tutmasına karşın, maçta 1-0 öne geçen Liverpool oldu. Ev sahibi ekip, 21. dakikada Henderson'ın golüyle 1-0 öne geçti. Kırmızılar'ın kalecisi Simon Mignolet'in hatalı çıkışında Craig Dawson, 30'da skoru eşitledi ve devre 1-1 sona erdi.
İkinci yarıda da Liverpool üstün bir oyun sergiledi; ancak golü bulan West Bromwich oldu. 72'de Jonas Olsson'un yakın mesafeden kafa vuruşunda top ağlarla buluştu ve konuk ekip 2-1 öne geçti. Skoru lehine çevirmek isteyen Liverpool, aradığı sayıya 90+6'da ulaştı. Sakatlanarak oyun dışına çıkan Dejan Lovren'in yerine oyuna giren Origi'nin yaklaşık 28 metre uzaktan vuruşunda top defanstan sekerek ağlarla buluştu. Origi, Liverpool formasıyla ilk golünü atarken; Jurgen Klopp'un ekibi, bu golle yenilgiden son anda kurtuldu ve karşılaşma 2-2 berabere sona erdi.

Maç sonunda ise Liverpool menajeri Jurgen Klopp, oyuncularını kale arkasındaki taraftarlara götürerek birliktelik mesajı verdi.
Bu sonucun ardından üstüste 2. maçından da galip gelemeyen Liverpool puanını 24'e, üstüste 3. maçından da beraberlikle ayrılan West Bromwich ise 20'ye çıkardı.