Liverpool taraftar grupları Spirit of Shankly ve Spion Kop 1906, Cumartesi günü Anfield Road'da oynanacak Sunderland maçında tribünleri terk edeceklerini duyurdu.

Artan bilet fiyatlarını protesto etmek adına Spion Kop 1906 tarafından yapılan eylem çağrısına Spirito of Shankly grubundan destek geldi.

Gelecek sezondan itibaren Anfield ana tribününde en yüksek bilet fiyatının 59 sterlinden 77 sterline (yaklaşık 327 lira) çıkması üzerine harekete geçen taraftar grupları, Cumartesi günü oynanacak Sunderland maçının 77. dakikasında tribünleri terk ederek tepkilerini ortaya koyacak.

Öfkelerinin tamamen kulüp sahiplerine yönelik olduğunu vurgulayan Spirit of Shankly sözcüsü, "Biletlere zam kararının Boston'dan (kulübün sahibi Fenway Sports Group'un merkezi) verildiğini düşünüyoruz" açıklamasını yaptı.

Anfield'da daha önce de protesto eylemlerinin yaşandığını, fakat bu zamana kadar tribünü terk etme yöntemine hiç başvurulmadığını dile getiren sözcü, "İşlerin nereye varacağını kestiremiyoruz ancak şundan eminiz ki birçok taraftar bilet fiyatlarının artmasından rahatsız. Eğer şimdiye kadar ulaşabildiğimiz taraftarlar da eyleme katılırsa, bunun hatırı sayılır bir etkisi olacağını söyleyebiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

Böyle bir karar almanın kendileri için kolay olmadığını kaydeden sözcü, "Sonuçta hepimiz bu kulübün taraftarıyız. Ancak bizden sürekli olarak daha fazla para istenmesinden duyduğumuz rahatsızlığı gösterme zamanımız geldi. Eğer taraftarlar kendilerini ifade etmelerini sağlayacak bu fırsatı değerlendirmezse, bu tür fiyat artışı uygulamalarını kabul etmiş gözükürüz" dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Liverpool yöneticisi Ian Ayre ise herkesi memnun etmenin mümkün olmadığını söyledi.

"Bir taraftarın makul bulduğu bilet fiyatı başkasına farklı gözükebilir" diyen Ayre, "Bu mantıkla biletlerde fiyat aralığını geniş tutmaya çalıştık. Taraftarların endişelerine kulak verdik ve belli girişimlerde bulunduk. Herkes için uygun biletlerimizin olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.