Maça tottenham  epey bir hızlı başlangıç yaptı. Henüz karşılaşmanın 52. saniyesinde konuk takımın başarılı İngiliz forveti Harry Kane, yaptığı kafa vuruşuyla takımını deplasmanda 1-0 öne geçirdi. Bu golün ardından savunmaya daha fazla önem veren ve ev sahibi ekibin ataklarını uzaklaştırmaya çalışan Tottenham, ilk yarıda istediklerini yapabildi ve devre arasına 1-0'lık skorla önde gitti. İkinci yarı baskısını arttıran ve rakip kalede ataklarını daha sıklaştırmayı başaran Liverpool, 52. dakikada kaptan Jordan Henderson'un kaydettiği golle maçta eşitliği yakalamayı bildi. Golün ardından ataklarına devam eden ev sahibi takım, Tottenham kalesine akın akın gelse de bir türlü Gazzaniga'yı geçemedi.

Liverpool'un bu baskısı sürdü ve karşılaşmanın 74. dakikasında bir penaltı kazandı. Penaltı vuruşunda topun başına geçen Mısırlı yıldız Mohamed Salah topu ağlara göndererek takımını 1-0'lık yenilgiden 2-1'lik galibiyete taşıyan golü atmayı başardı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Liverpool, sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılmayı başardı.

Liverpool, aldığı bu galibiyetin ardından ligde 28 puana ulaşırken, Tottenham ie kötü gidişatını sürdürdü ve 12 puanda kaldı.

Premier Lig'in 11. haftasında Liverpool, Aston Villa ile deplasmanda kozlarını paylaşacakken, Tottenham da deplasmanda Everton ile karşı karşıya gelecek.