Virgil van Dijk, koronavirüs etkisiyle evde kalmasının onu futbolu bıraktıktan sonrasını düşündürdüğünü itiraf etti.28 yaşındaki Liverpool savunmacısı,salgın nedeniyle Mart ayından itibaren Premier Lig'e ara verildiği için çalışmalarını evinde bireysel devam ettiriyor.

Van Dijk şunları söyledi:"Oynayamamak,yeteneklerimizi sergileyememek ve taraftarlarımız önünde oynayıp kazanamıyor olmak çok zor.Açıkçası aileniz için çok çalışmanız gerekiyor.Ancak bu dönemde ne yapacağınız hakkında bir fikriniz yoksa ve belirsizlik varsa bu biraz sıkıcı oluyor."

Ayrıca Van Dijk,Ocak 2018'de Liverpool'a katılmadan ve onu Merseyside'a taşınmadan önce ki düşüncelerini de açıkladı."Seçimimi yapmadan önce kulüplere tüm yönleri ile baktım. Oyun tarzları,takım içindeki arkadaşlık ve kulübün geleceği" diye ekledi.Bu şehir ve taraftar,bu büyük takımın bir parçası olmamı sağladı."

"Liverpool karar verme aşamasında en doğru karardı ve ilk altı ayda Şampiyonlar Ligi finaline ulaşmak kararımı destekledi ve gelişimimde bana çok yardımcı oldu.

Hollada milli takımının kaptanı maç önceleri ve sonralarında soyunma odasında nasıl biri olduğunu da anlattı."Çok sessiz ve çekingen biri değilim,konuşmak istediklerimi ve düşüncelerimi dile getirmekte zorlanmıyorum. Ve son olarak kazanmayı seviyorum,kaybetmekten nefret ederim. Kaybettiğim zaman huysuz bir adam olabilirim." 

KAYNAK:DailyMailOnline