Kırmızılıların mavileri ağırladığı gecede sahadan galibiyet çıkmamıştı ve her iki takımda birer puanla sahadan ayrılmıştı. Liverpool menajeri klopp Chelsea lehine verilen penaltı kararından sonra dördüncü hakeme bir hayli yüklenmişti.

Penaltı pozsiyonunu doğru bulan fakat ondan önce Liverpool defans oyuncusu Lovren'e faul yapıldığını ifade eden Alman teknik adam itirazının buna olduğunu açıklamıştı.

Penaltıyı Diego Costa'nın kaçırmasıyla ya da diğer bir deyişle Mignolet'in kurtarmasıyla Klopp soluğu Neil Swarbrick'in yanında almış ve üzerine yürümüştü. Maç sonrasında açıklamalarda bulunan Liverpool menajeri şu ifadeleri kullandı: "Ona doğru döndüm ve 'Kimse bizi yenemez' dedim. Yaptığım kesinlikle doğru değildi ancak o anda ağzımdan bu ifadeler çıktı." açıklamasında bulundu

Olaydan sonra yeniden hakemin yanına gittiğini ve Neil Swarbrick'den özür dilediğini söyleyen Klopp: "Çünkü tepkimi yanlış kişiye göstermiştim. Neyse ki Swarbrick beni anlayışla karşıladı ve bana 'Sorun değil, sizin tutkulu halinizi beğeniyorum' dedi. Açıkçası daha önce hiçbir hakemden böyle bir şey duymamıştım. Çok havalıydı." ifadelerini kullandı.