Daily Mail, Liverpool'un son dönemde elinden kaçırdığı kilit oyuncularını derleyerek, mercek altına aldı;

Fernando Torres, Luis Suarez, Steven Gerrard, Javier Mascherano, Xabi Alonso ve son olarak Raheem Sterling.

Bu isimlerin hepsi de, son 10 yılda Liverpool formasıyla sahaya çıkmış ve son derece başarılı olmuş futbolcular. Ancak hepsinin Liverpool ile olan ilişkileri ayrılıkla sonuçlandı.

FERNANDO TORRES
Fernando Torres'in, daha Atletico yıllarında koyu bir Liverpool taraftarı olduğu biliniyordu, öyle ki; kaptanlık pazu bandının altında, Liverpool ile özdeşleşmiş "You will never walk alone" şarkısının ismi yazıyordu. Ardından hayranı olduğu kulübün yolunu tutan İspanyol forvet, burada geçirdiği 4 sezon boyunca son derece başarılı olmuş, ardından 58 milyon Euro'luk bedelle Chelsea'nin yolunu tutmuştu.

JAVIER MASCHERANO VE XABI ALONSO
Liverpool'un efsanesi Steven Gerrard'ın yanına farklı dönemlerde de olsa müthiş bir uyum göstererek partnerlik eden Alonso ve Mascherano, Liverpool bünyesi altında geçirdikleri süre boyunca taraftarın sevgilisi haline gelmişlerdi. İki oyuncunun başarılı ada maceraları, onlara İspanya'nın iki dev kulübü Real Madrid ve Barcelona'nın kapısını açtı. Real Madrid, 2009'da 35 milyon Euro karşılığında Alonso'yu transfer etti. 2010 yılında ise Barcelona, Arjanti Mascherano'yu 20 milyon Euro bonservis bedeli ödeyerek kadrosuna kattı.

LUIS SUAREZ
Uruguaylı oyuncu Luis Suarez, 2007 yılında Hollanda'nın Ajax takımından transfer edildiğinde, yeteneklerine rağmen, kimse bu kadar başarılı olmasını beklemiyordu. Ancak Liverpool formasıyla geçirdiği 3 sezonda çıktığı 110 karşılaşmada attığı 69 golle, kulüp tarihinin unutulmaz oyuncuları arasına girdi. Uruguaylı oyuncunun göstermiş olduğu bu performans, Barcelona'nın gözünden kaçmadı ve 2014 yazında hatırı sayılır bir bedel olan 81 milyon Euro'yu ödeyerek Suarez'i kadrosuna kattı.

RAHEEM STERLING
Liverpool alt yapısında yetişen 1994 doğumlu genç oyuncunun, 2012'den bu yana giydiği A takım formasıyla göstermiş olduğu çıkış, birçok kulübün dikkatini çekmişti. İngiltere'nin son dönemde yetiştirmiş olduğu en önemli yetenekler arasında gösterilen Sterling, geçen sezon çıktığı 52 karşılaşmada 11 gol, 9 asistlik bir performans sergilemişti. Genç oyuncu yeni sezonda, 68 milyon Euro'luk bonservis bedeli karşılığında Manchester City forması giyecek.

STEVEN GERRARD
Belki de Liverpool tarihinin gelmiş geçmiş en büyük oyuncuları arasında, kimilerine göre en önemlisi olan Steven Gerrard, bu yaz radikal bir karar vererek MLS takımlarından Los Angeles Galaxy'e transfer olmuştu. Gerrard'ın, 17 sezon boyunca formasını giydiği Liverpool'dan ayrılma kararı, başta kendi taraftarları olmak üzere birçok futbolseveri derinden sarsmıştı. Zira fenomen oyuncu, taraflı tarafsız futbola ilgi duyan her kesimden insanın saygı duyduğu bir oyuncu olmayı başarmıştı.