Arsenal'e galibiyeti getiren golleri 10. ve 56. dakikalarda Aubameyang, 75. dakikada Lacazette ile 77. dakikada Torreira kaydetti. Arsenal'in sayılarını ise 30. dakikada Dier ile 34. dakikada penaltıdan Kane ağlara gönderdi. Öte yandan Tottenham'da Vertonghen, 85. dakikada ikinci sarı kartının ardından kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.


Bu sonucun ardından Arsenal ilk 2 haftada aldığı mağlubiyetin ardından 9 gol ve 3 beraberlikle iyi formunu sürdürürken, puanını 30 yaptı. Tottenham ise 3 galibiyetin ardından yenilgiyle tanıştı ve 30 puanla 4. sırada kaldı.

İngiltere Premier Lig'in 15. haftasında Arsenal deplasmanda Manchester United ile karşı karşıya gelecekken, Tottenham ise evinde Southampton'ı konuk edecek.



MESUT ÖZİL KADRODA YER ALMADI

Arsenal'de Türk asıllı Alman milli oyuncu Mesut Özil, sırt ağrıları nedeniyle maç öncesinde kadrodan çıkarıldı.

TOTTENHAM ARSENAL DEPLASMANINDA KAZANAMIYOR

Bu sonucun ardından Tottenham'ın Arsenal deplasmanlarındaki kötü gidişatı da sürdü. Tottenham, Arsenal deplasmanında oynadığı son 25 maçta sadece 1 galibiyet alabildi.

KARŞILAŞMADA GERGİNLİK YAŞANDI

Mücadelenin ilk yarısında Dier'in attığı gol sonrasında Arsenal taraftarlarına sus işareti yapmasının ardından gerilen ortam, Kane'in attığı gol sonrasında tavan yaptı. Arsenal oyuncuları ile Tottenham'ın oyuncuları birbirlerine girerken, yaşanan gerginliğin ardından herhangi bir problem yaşanmadı.

Kaynak: Sporx