Premier Lig'in 30. haftasında Manchester City ve Burnley, Etihad Stadyumu'nda karşılaştı.

Ligdeki diğer mücadelelerde olduğu gibi oyuncuların, ABD'nin Minneapolis eyaletinde polisler tarafından öldürülen George Floyd'un anısına sırtlarında "Black Lives Matter" yazılı formalarla çıktığı bu maçta da, başlama düdüğü çaldıktan sonra oyuncular dizlerinin üzerine çöküp ırkçılığa karşı tepkilerini gösterdi.

Ancak karşılaşmanın başlamasından kısa bir süre sonra stadyumun üzerinden geçen bir uçak şaşkınlık yarattı.

Uçağın herkesi şaşkınlığa uğratmasının sebebi ise uçağın arkasında "White Lives Matter Burnley" yazan bir pankartın asılı olmasıydı.

Bu pankart için kimin ödeme yapıldığına dair resmi bir açıklama bulunmazken, sosyal medyada yaşanan olaya büyük tepki gösterildi.

Öte yandan Manchester City oyuncusu Raheem Sterling, "Değişim zamanı" yazılı bir mesajla pankartın resmini sosyal medya hesabından paylaştı.

Mücadelenin devre arasında bir açıklama yayınlayan Burnley Kulübü şu ifadelere yer verdi;

"Etihad Stadyumu'nda yaşanan bu eylemden sorumlu olanları kınıyoruz. Bu eylemin sorumlularının hoş karşılanmayacağını açıkça belirtmek isteriz. Kulüp olarak bu işin arkasında olanlara ömür boyu yasak vermek için yetkililerle birlikte çalışacağız. Burnley Kulübü, her türlü ırkçılığa karşı durmaktadır. 'Black Lives Matter' oluşumunun tamamen arkasındayız. Premier Lig'den, Manchester City'den ve 'Black Lives Matter' oluşumuna destek veren herkesten özür dileriz." 

Kaynak: Goal.com