Manchester City, resmi sitesinden Brezilyalı oyuncu Gabriel Jesús ve  İngiliz oyuncu Kyle Walker'ın Covid-19 testelerinin pozitif çıktığını duyurdu.

Her iki ismin de hızlı bir iyileşme içinde olduğunu ifade edilen açıklamada, oyuncuların protokol gereği 15 gün boyunca izole edileceği vurgulandı. Ayrıca kulüp çalışanlarından iki kişinin daha testlerinin pozitif çıktığı açıklandı.

İngiltere futbolunda fikstürün en sıkışık olduğu dönemde her iki oyuncusunu kaybeden deneyimli çalıştırıcı Pep Guardiola, önümüzdeki dört maça Jesus ve Walker'dan yararlanamayacak.

Manchester City 15 gün içinde Newcastle United, Everton ve Chelsea ile mücadele edecek. Ayrıca Lig Kupası yarı finalinde de ise ezeli rakibi Manchester United ile bir derbi karşılaşmasına çıkacak.

23 yaşındaki golcü oyuncu Gabriel Jesus, özellikle deneyimli forvet Sergio Agüero'nun sakatlığı sebebiyle bu sezon daha fazla şans bulmuştu. Brezilyalı oyuncu, sezon başından bu yana 11 maça çıktı ve dört kere fileleri havalandırdı. İstikrar abidesi sağ bek Kyle Walker ise bu sezon Manchester City forması altında 19 resmi maça çıktı. İngiliz oyuncu, Rodri ve Sterling'den sonra takımın en çok karşılaşmada forma giyen üçüncü oyuncusu durumunda.

Kaynak: Goal.com