İngiliz basınında yer alan haberlerde Çağlar Söyüncü için Manchester City’nin astronomik bir rakam teklif ettiği iddia edildi. Haberde Guardiola’nın bu sezon Leicester City ile iyi bir sezon geçiren milli futbolcu Çağlar Söyüncü’yü çok istediği belirtilirken bu transferde ısrarcı olacağı da bildirildi. Son şampiyon Manchester City’nin Çağlar için yapacağı teklifin 45 milyon Euro olduğu yazıldı. Leicester City’nin ise 23 yaşındaki milli stoper için 45 milyonu kabuk etmeyeceği ve daha yüksek bir fiyat belirlediği iddialar arasında yer aldı.

İngiliz ekibi Leicester City, Çağlar’ı Almanya’nın Freiburg takımından 21 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer etmişti.

LEİCESTER CİTY'NİN VAZGEÇİLMEZİ

23 yaşındaki milli futbolcumuz Çağlar Söyüncü formasını giydiği İngiltere Premier Lig ekibi Leicester City’nin değişilmez oyuncularından oldu. İngiliz ekibinin bu sezon Premier Lig’de oynadığı 21 maçın 20 tanesinde forma giyen ve bu maçların tamamına ilk 11’de başlayan Çağlar Söyüncü gösterdiği performansla beğeni topladı. Taraftarların da çok sevdiği bir isim olan genç stoperin İngiliz ekibi Leicester City ile 2023 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. 

Milli oyuncumuz Çağlar Söyücü’nün formasını giydiği Leicester City 21 haftası geride kalan Premier Lig’de ikinci sırada yer alıyor. 21 maç sonunda 14 galibiyet alan Leicester City 3 tne beraberlik ve 4 tane de mağlubiyet aldı. Bu sonuçların ardından 45 puan toplayan ekip, 1 maçı eksik olmasına rağmen liderlik koltuğunda oturan Liverpool’un 13 puan gerisinde yer aldı. 21 maç sonunda rakip ağları 46 krz sarsan Leicester City kalesinde ise sadece 19 gol görerek Liverpool’dan sonra ligin en az gol yiyen ikinci takımı oldu. Liverpool ise 20 maç sonunda kalesinde 14 gol gördü. 

2018-19 sezonunda 98 puan toplayarak şampiyon olan Manchester City bu sezonun geride kalan 21 maçlık bölümünde 44 puan topladı ve 1 maçı eksik lider Liverpool’un 14 puan gerisinde kaldı. Manchester City geçtiğimiz sezon Liverpool ile şampiyonluk yarışı vermiş 1 puan fark ile mutlu sona ulaşan takım olmuştu.

Kaynak:  Asist Analiz