Aon'un Türkiye’deki 20. yılını kutlamak üzere başlattığı ‘Risk Ustaları’ tecrübe paylaşım platformunun ilk projesi “Risk'li Sohbetler” Soho House’de düzenlendi. Risk’li Sohbetler'in ilk konukları Manchester United Vakfı’nın CEO’su John Shiels ve Manchester United’ın eski oyuncularından Quinton Fortune oldu.
Açılış konuşmasını yapan Aon Türkiye Eş Ceo’su Ferhan Özay, “Projemizin ilk Risk'li Sohbetler etkinliğinde 6 yıldır ana sponsorluğunu da yaptığımız dünyanın bir numaralı futbol kulüplerinden Manchester United'dan misafirler ağırladığımız için çok mutluyuz” dedi.
Aon Türkiye Eş Ceo’su Selda Oknas ise, “Risk Ustaları” projesinin önemine dikkat çekerek, “Risk Ustaları, Aon’un sadece müşterilerine hizmet vermek ve ortaya koyduğu değere karşılık kazanç elde etmek için değil, her ülke için o ülkedeki topluma da kendi kararınca bir şeyler katmak istemesinin bir izdüşümü aslında” diye konuştu.

SHIELS: “BÜYÜK RİSKLER ALARAK BÜYÜK HEDEFLERE ULAŞTIK”

Manchester United'ın her zaman dünyanın en büyük kulübü olmaya çalıştığını belirten Manchester United Vakfı’nın CEO’su John Shiels, “Biz Manchester United olarak hem sahada hem de saha dışında en büyük olabilmek için elimizden geleni yapıyoruz ve bunun için bütün riskleri aldık. Büyük riskler alarak büyük hedeflere ulaştık. Bunun için gençlere her zaman şans verdik. Tabi bu riskli bir iş. Bunu her zaman aldık” dedi.

Manchester'ın İstanbul’dan küçük bir şehir olduğunu vurgulayan Shiels, “Tabi burası gibi bizim de gençler ile bazı sorunlarımız var. Biz kulüp olarak şehrin en girilmeyecek yerlerine girerek umutları olmayan gençlere umut vermeye çalışıyoruz. Tabi bu riskli ve can güvenliği yok. Ama biz onlara güven aşılayarak bu güvenci kazandırdık. Şimdi o gençlerle beraber çalışmaya başladık. Bundan da memnunuz” diye konuştu.

“ANTHONY MARTIAL RİSKLİ BİR TRANSFERDİ”

Sezon başında riskli transferler yaptıklarını belirten Shiels, “Anthony Martial riskli bir transferdi. Çünkü 19 yaşında genç bir futbolcu. Avrupa’da birçok takımın Anthony'yi takip ettiğini biliyorduk. Genç bir oyuncuya bu kadar büyük paralar vermek sorumluluk ister. Şimdi Anthony Martial hemen uyum sağladı ve performansı umut verici. Zamanında bu futbolcu gibi birçok futbolcuyu takımımıza kazandırdık. Anthony Martial’ın dünya yıldızı olabilmesi için daha zaman var. Örnek vermek gerekirse Rooney ve Ronaldo gibi futbolcular. Bu iki futbolcu takıma geldiği zaman 19 yaşlarındaydılar. Ve zamana ihtiyaçları vardı. Koçumuz Alex de bunlara zaman vererek kazandırdı. Özellikle Alex'in, Ronaldo üzerinde birçok emeği vardır. Onunla yakından ilgilendi. Şimdi bir dünya yıldızı” ifadelerini kullandı.

İngiltere’de Manchester United taraftarlarının yaşattığı riskler hakkında ise Shiels, “Şimdi İngiltere’de taraftarların yaşattığı bazı olaylar var tabii ki. Tabi kalabalık bir ortamda tutkulu insanları tutmak zor oluyor. Özellikle gençlerin bulunduğu kulüplerde ise bu iş biraz daha zor oluyor. Biz de bunun önemlerini almaya çalışıyoruz. Bunun için maç sırasında her 15 dakikada maç ile ilgili etkinlikler düzenliyoruz ve onların görüşlerini alıyoruz. Özellikle arada bulunan kızgın insanları kontrol etmek zor oluyor. Biz de şimdi Amerika'da olduğu gibi maçlardan önce eğlenceler ve partiler düzenlemeye başladık ve taraftarın maçlarda eğlenmesini planlıyoruz” açıklamasını yaptı.

"BİZİM DE GENİŞ BİR SCOUT EKİBİMİZ VAR”

Shiels, “Dünyanın birçok büyük kulübünde olduğu gibi bizim de geniş bir scout ekibimiz var. Dünyanın her yerinde bizim de ekiplerimiz var ve bunlar yetenekli genç oyunculara bakıyorlar. Türkiye de dahil olmak üzere 250 kişilik bir ekibimiz var” diyerek sözlerini tamamladı.

FORTUNE: “14 YAŞINDA İNGİLTERE’YE GELEREK HAYATIMDA ÖNEMLİ BİR KARAR ALDIM”

Manchester United’ın eski oyuncularından Quinton Fortune, 14 yaşında İngiltere’ye gelerek hayatında önemli bir karar aldığını belirterek, “Bana 14 yaşında 'İngiltere’ye gideceksin, orada futbol oynayacaksın' dediklerinde çok heyecanlandım. Bu benim için heyecan vericiydi ve bir o kadar da riskliydi. Afrika’da risk almak bir inanç gibiydi. Ben de bu inanca uyarak yoluma devam ettim” dedi.

Futbol oynarken birçok riskler aldıklarını belirten Quinton, “Maç sırasında bir risk alıyorsunuz. Maç oynadıkça deneyim kazanıyorsunuz ve deneyimle bu riskler azalıyor. Bir futbolcu için en önemli olan sürekli oynamasıdır. Futbolcu oynayarak deneyim kazanır ve risk alma oranı düşer” diye konuştu.

"RONALDO’NUN HER ZAMAN ALEX FERGUSON’A TEŞEKKÜR ETMESİ GEREKİYOR”

Arjantinli yıldız Messi'nin ilk futbola başladığında çok zorluklar çektiğini hatırlatan Quinton, “Büyüme hormonları sayesinde kendini geliştirdi. Tabi bu arada kulübü ona sabır gösterdi. Bunun bir örneğini de bizim kulüpte yaşadık. Ronaldo ilk geldiği zaman çelimsiz ve genç bir futbolcuydu. Alex Ferguson ona sabır gösterdi ve onunla ilgilendi. Onunla her zaman bire bir ilgilendi. Ronaldo’ya kişisel özgürlük tanıdı. Ronaldo’nun her zaman Alex Ferguson’a teşekkür etmesi gerekiyor” dedi.