Premier Lig'de fikstürün açıklanmasından bu yana herkesin merakla beklediği maç geldi. Manchester United, Manchester City'ye karşı. Yani, Jose Mourinho, Pep Guardiola'ya karşı.

10 Eylül Cumartesi günü TSİ 14:30'da başlayacak maç Smart Spor 2'den naklen yayınlanacak.

İki takım da sezona iyi bir başlangıç yaptı ve yollarına kayıpsız devam ediyor. Manchester United sırasıyla Bournemouth, Southampton ve Hull City'yi devirirken, Manchester City ise Sunderland, Stoke City ve West Ham engellerini aştı.

Jose Mourinho ve Pep Guardiola, Inter - Barcelona, Real Madrid - Barcelona ve Chelsea - Bayern Münih maçlarının ardından şimdi de Manchester derbisinde karşı karşıya gelecekler. İki menajer arasındaki toplam 16 kapışmasada Pep 7 kez gülerken Mou sadece 3 kez kazanabildi. 6 karşılaşma ise baraberlikle bitti.

AGÜERO YOK

Manchester City bu maç öncesinde en büyük sıkıntıyı hücumda yaşayacak. West Ham United maçında topsuz alanda rakibine dirsek atan Sergio Agüero, FA'dan cezayı aldı ve bu maçta yok. Pep Guardiola'nın ileri uçta nasıl bir tercihte bulunacağı merakla bekleniyor. Pep Guardiola Iheanacho'ya güvenmez ise eğer David Silva'yı sahte 9 rolünde görebiliriz.

Bacary Sagna baldırında yaşadığı problemden kurtuldu ama durumu şüpheli. Yine de Fransız oyuncunun maç saatine kadar hazır olması ve ilk 11'de yer alması öngörülüyor. Hazır olamaz ise yerini Pablo Zabaleta'ya bırakacak.

Konuk ekipte Leroy Sane ve İlkay Gündoğan iyileştiler ve görev almaları halinde sahaya çıkabilecek durumdalar. Ancak iki oyuncunun da ilk 11'de yer alması beklenmiyor. Barcelona'dan transfer Claudio Bravo, bu maçla birlikte ilk kez formasına kavuşacak.

Ev sahibinde ise milli takımdan geç dönen Antonio Valencia bu maçta yedek kulübesinde oturup yerini Matteo Darmian'a bırakabilir. Henrikh Mkhitaryan ve Luke Shaw sakatlıktan tamamen kurtuldular. İki oyuncu da forma giyebilecek durumda.

MUHTEMEL 11'LER

Manchester United:
De Gea, Darmian, Bailly, Blind, Shaw, Pogba, Fellaini, Rashford, Rooney, Martial, Ibrahimovic

Manchester City: Bravo, Sagna, Stones, Otamendi, Clichy, Fernandinho, Delph, Sterling, De Bruyne, Nolito, Silva