Premier Lig ekiplerinden Liverpool forması giyen 27 yaşındaki Senegalli yıldız futbolcu Sadio Mane'nin menajeri Bjorn Bezemer, Senegal basınına yaptığı açıklamada, hastanenin ülkenin Kazamans'ın orta kısmında yer alan ve yıldız golcünün doğduğu yer olan Bambali kasabasında yapımına başlandığını açıkladı.

Mane'nin temsilcisi Bezemer, hastanenin yaklaşık 3,5 milyon dolara  mal olacağını ve finansmanın tamamını Mane'in karşıladığına dikkati çekerek, küresel salgın ilan edilen Kovid-19 virüsü hastalarının tedavilerinin de yapılması için inşaatı hızlandırdıklarını ifade etti.

Bjorn, açıklamasında şu ifadelere ver verdi; "Sadio Mane, doğduğu kasabayı modernize etmek istiyor, daha önce de Bambali'de büyük bir lise inşa ettirmişti."

Öte yandan menajeri yıldız futbolcunun ülkesi için gurur kaynağı olduğunu dile getirdi.

Bezemer, hastanenin faaliyete girdiğinde Kazamans bölgesine de sağlık hizmeti vereceğini de vurguladı.

İngiliz ekibinin yıldız oyuncusu yakın zamanda koronavirüs ile mücadele kapsamında kullanılması için ülkesine büyük miktarda para yardımında bulunmuştu. Senegalli futbolcu Sadio Mane, daha önce de ülkesine yaptığı maddi yardım ve sosyal katkılarından dolayı Cumhurbaşkanı Macky Sall tarafından ödüllendirilmişti.

Kaynak: Goal.com