İngiltere Premier Ligi'ne 2-0'lık sürpriz Arsenal galibiyetiyle başlayan West Ham United'da, Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Slaven Bilic haftanın adamı oldu. Takımı UEFA Avrupa Ligi'nden elenen Bilic'in, Avrupa Ligi'nde Premier Ligi düşünerek mücadele ettiği ve bu kumarının karşılığını aldığı vurgulanırken, en çok dikkat çeken konulardan bir tanesi de maça 11'de başlayan 16 yaşındaki Reece Oxford'du.

Maçın naklen yayınlandığı Sky Sports1'de, "Bilic, UEFA Kupası'nda Premier Lig'e ağırlık vererek kumar oynadı. Arsenal karşısında oynadığı kumarın karşılığını aldı" yorumu yapıldı.

Maçta Chelsea'den Arsenal'e transfer edilen kaleci Petr Cech'in iki golde de hatalı olduğu vurgulanırken, İngiliz basını Bilic'in sahaya sürdüğü Reece Oxford'a dikkat çekti.

Hırvat teknik adam maç sonrası genç oyuncuyu övdü. 16 yaş ve 237 günlükken ilk Premier Ligi maçına çıkan Reece Oxford, 80 dakika oyunda kalıp iyi bir mücadele sergiledi. West Ham altyapısından yetişen ve Arsenal'in yıldızları Mesut Özil, Santi Cazorla ve Oliver Giroud karşısında başarılı bir mücadele veren Reese Oxford, karşılaşmayı da yüzde 95 pas isabetiyle tamamladı ve bu istatistiklerde maçın en başarılı ismi oldu.

İngiltere Premier Ligi'nde bir maça ilk 11'de başlayan en genç 2. ve bir maçta oynayan en genç 7. isim olan Reese Oxford'u öven Bilic, "Onun karşısında Messi bile olsa genç oyuncuyu şaşırtamazdı" dedi.

İnsanların onu kadroya aldığı için kendisine şüpheyle yaklaştığını açıklayan Bilic, "Bana emin misin, O daha 16 yaşında diye sordular. Bir risk olacaktı; ancak üstesinden geldi. Onunla gurur duyuyorum. Sadece 16 yaşında ve yeni jenerasyonun bir parçası" yorumunu yaptı.