İngiltere Premier Lig'de üst üste 6 maçta asist yaparak tarihe geçen Arsenal'ın Türk asıllı Alman futbolcusu Mesut Özil, kendisi için şampiyonlukların rekorlardan daha önemli olduğunu söyledi. Mesut Özil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinin ve kulübü Arsenal'ın son haftalardaki performansıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Leicester City, Manchester United, Watford, Everton ve Swansea City maçlarından sonra Tottenham karşılaşmasını da boş geçmeyerek, art arda 6. olmak üzere 10. asistine ulaşan yıldız oyuncu, "Doğrusunu söylemek gerekirse bu rekor benim için çok önem ifade etmiyor. Kendi adıma rekor kırmak için oynamıyorum, puan toplamak ve şampiyonluklar kazanmak için mücadele ediyorum" ifadelerini kullandı. Arsenal'daki 3. sezonunu geçiren 27 yaşındaki futbolcu, "Takım olarak iyi bir yolda olduğumuzu söyleyebilirim. Takımıma katkı yapmak beni mutlu ediyor. Arsenal bizim için bir aile gibi. Takımda moral düzeyi çok yüksek ve iki kupa aldıktan sonra şimdi de ligi kazanmak istiyoruz" diye konuştu. Takımdaki sakat oyuncuların çokluğuyla ilgili de konuşan Türk asıllı Alman futbolcu, "Uzun süredir sahalardan uzak kalan oyuncularımız da döndükten sonra daha da güçleneceğimize ve geçen sezonun ikinci yarısında göstermiş olduğumuz performansı tekrarlayacağımıza inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Manchester United'da Ryan Giggs ve Antonio Valencia, Arsenal'da Thierry Hery, Chelsea'de Gianfranco Zola ve Tottenham'da Darren Anderton'ın arka arkaya 5 maçta asist yapma rekorunu kıran orta saha futbolcusu, "Topçular"da bu sezon 16 resmi maçta 2 gol atıp 10 asist yaptı. Almanya'da Schalke 04 ve Werder Bremen, İspanya'da Real Madrid formaları giyen Mesut Özil, 2013'te 42 milyon sterlin karşılığında Arsenal'a transfer olmuştu.