Premier Lig'de koronavirüs salgını vakasının göründüğü ilk futbol adamlarından biri olan Arsenal'in 38 yaşındaki İspanyol teknik adam Mikel Arteta, hastalık süresinde geçirdiği günleri anlattı.

Tamamen iyileştiğini hissettiğini dile getiren genç teknik adam Arteta'nın, 13 Mart'ta küresel salgın ilan edilen Kovid-19 virüsüne yakalandığı öğrenilmiş ve önce Arsenal'in Manchester City ile oynayacağı karşılaşmanın ardından da Premier Lig'in ertelenmesine karar verilmişti.

Premier Lig ekibi Arsenal'in web sitesine koronavirüs hastalığı ile geçirdiği günleri anlatan İspanyol çalıştırıcının açıklamaları şu şekilde;

"Kulüpten, Olympiacos başkanına temasımız nedeniyle virüse maruz kalabileceğimize dair bir telefon geldi. Ardından bazı belirtiler yaşamaya başladım. Bilmiyorum, içimde bir şey hissettim."

"Ertesi gün Manchester City'ye karşı bir maç yapatık. Bu yüzden hemen bir karar verdim ve doktoru arayıp eve gitmesini istedim. "Raul [Sanllehi, futbol direktörü], Edu [teknik direktör], Vinai [genel müdür] ve Huss [Fahmy, sözleşme müzakerecisi] ile konuştum ve birlikte bir toplantı düzenledik. 'Büyük bir risk var ve ben de ilk semptomları hissediyorum. Tüm oyuncular ve kulüpte benimle ilgili olan herkesle iletişime geçmeliyiz. Premier Lig ve Manchester City ile konuşmalıyız ve oldukça hızlı bir şekilde karar vermeliyiz' dedim.

"Semptomlara baktığımızda benim açımdan normal bir virüstü. Biraz ateş, kuru öksürük, göğsümde biraz rahatsızlıkla üç veya dört gün geçirdim. Zor olan şuydu; Evde eşim ve 3 çocuğum için endişelendim. insanım var, üç çocuğum da var ve endişelendim. Şükürler olsun çocuklar asla etkilenmedi. Artık hepimiz iyiyiz."

Kaynak: Goal.com