Premier Lig'in 33. haftasında Everton'ı ağırlayan Tottenham'da ilk 45 dakikanın sona ermesiyle tansiyon yükseldi.

Hakem Graham Scott'ın devreyi bitiren düdüğü çalmasının ardından 27 yaşındaki Güney Koreli futbolcu Son Heung-Min'in üzerine koşan Hugo Lloris, yıldız oyuncuya hamle yapmaya çalıştı. Araya giren takım arkadaşları, gerginliğin büyümesini önledi.

Tottenham'ın deneyimli teknik direktörü Mourinho, mücadele sonrası yaptığı açıklamada, iki oyuncu arasındaki tartışmayı 'güzel' olarak yorumlarken, bu gerginliği, takımın son dönemdeki kötü performansının tetiklediğini şu sözlerle ifade etti;

''Yaşanan bu olay, muhtemelen bizim toplantılarımızın bir sonucu. Eğer birini suçlamak istiyorsanız, beni suçlayın. Oyuncularımı eleştirdim çünkü onlar kendilerini yeterince eleştirmiyorlardı. Onlardan daha istekli olmalarını istedim. İlk yarının sonunda yaşanan olay herkesin çok sevdiği takım oyuncusu Sonny ile Lloris arasındaydı. Kaptan Hugo Lloris, gösterdikleri çabadan daha fazlasını yapmaları gerektiğini düşündü. Tam olarak ne yaşandı bilmiyorum ancak takımın gelişmesi açısından önemli bir olaydı. Gerçekten çok memnunum. Devre arasında onlara, bu tepkiyi verdiklerinde sonuna kadar bir arada kalacaklarından şüphem olmadığını söyledim."

Öte yandan Everton'ı 1-0 mağlup eden Tottenham'da teknik direktör Jose Mourinho, İngiltere Premier Lig'deki 200. galibiyetine ulaştı.

Kaynak: Goal.com