Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel salgın ilan edilen koronavirüs nedeniyle Mart ayında askıya alınan Premier Lig'de maçların 8 Haziran'dan itibaren seyircisiz olarak başlatılması gündemde yer alıyor.

İngiltere Premier Lig kulüpleri 1 Mayıs Cuma günü bir araya gelip, 2019-20 sezonunun geleceği hakkında planlarını tartışmaya açacak.

Gerçekleştirilen toplantıdan hangi karar çıkarsa çıksın, son kararı İngiltere hükümeti verecek.

Premier Lig ekiplerinden Brighton'ın 36 yaşındaki İngiliz forveti Glenn Murray, Daily Mail'e yaptığı açıklamada seyircisiz maçlarda bile stadyumda çok fazla çalışan insan gerekeceğine ve bu nedenle bu kadar hızlı bir geri dönüşün iyi bir fikir olmayacağını dile getirdi.

Murray'ın açıklaması şu şekilde; "Sadece kadrodaki insanlar maçların oynatılması için yeterli olmayacak. Maçlar seyircisiz olsa da çok fazla insan stadyumda olacak. Bu da büyük bir risk taşıyor. 2021 yılına kadar sosyal mesafenin korunması gerekeceğine dair haberler duydum. Köşe vuruşu kullanılırken sosyal mesafeyi nasıl koruyacaksınız? Böyle bir karar vermek çok zor. Bana göre liglerin yeniden başlatılması için biraz daha beklenilmesi gerekiyor" 

İngiltere Birinci Futbol Ligi askıya alınmadan önce 29 karşılaşmanın sonunda topladığı 29 puanla 15. sırada yer alan Brighton formasıyla bu sezon 20 maça çıkan İngiliz golcü, 2 gollük performans sergiledi.

Kaynak: Goal.com