Chelsea'nin Barcelona'dan transferi Pedro Rodriguez, Katalan devinden ayrılmak istemediğini fakat Londra ekibinin kendisi için çok iyi fırsat olduğunu söyledi.

West Bromwich'e karşı Chelsea formasıyla ilk maçına çıkan Pedro, ilk yarım saatte bir gol bir de asist yaparak yeni takımında yıldızlaştı.

Basın toplantısı düzenleyen Pedro, Barcelona'dan ayrılma nedenlerini ve kariyerinin geri kalanıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

"Barcelona'da oynamak en büyük hayalimdi'

Gazetecilerin karşısına geçen İspanyol futbolcu şu ifaleri kullandı:

"Küçüklüğümden beri hep Barcelona'da forma giymenin hayalini kurmuştum. Barcelona'daki herkese çok teşekkür ediyorum. Barcelona'da devam etmenin artık zor bir durum haline geldiğini görünce biz de gelen teklifleri değerlendirdik ve bu durumdan en iyi çıkış yolunu aradık. Barça'dan ayrıldığım için elbette mutsuzum ama Chelsea benim için büyük bir fırsat."

"Para için ayrılmadım'

Barça'dan para için ayrılmadığını dile getiren Pedro, " Barcelona formasına alışığım bu nedenle Chelsea formasını ilk giydiğimde biraz tuhaf geldi. Para için değil devamlı oynamak istediğim için ayrıldım." dedi.

Zor bir karar aldığını belirten hücum oyuncusu, "Chelsea'ye gelmekle belki de risk aldım ama bir karar aldım. Barcelona yönetimi kalmamı istedi. Bana yardımcı olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Günün birinde tekrar Nou Camp'da Barcelona'ya karşı forma giyersem ilginç olur. Umuyorum eski takımıma karşı oynamam." diye konuştu.

Pedro Rodriguez son olarak transferinden önce Jose Mourinho ile konuştuğunu ve Portekizli teknik adamın gelmesi konusunda ikna edici olduğunu belirtti.