Premier Lig'de sezonun kalanı Avustralya'daki Perth şehrinde oynanabilir.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle İngiltere'deki spor faaliyetleri mart ayından bu yana askıya alınmışken, geleceği en çok merak edilen Premier Lig için yeni bir formül önerisi geldi.

Avustralya'nın Perth şehri, Premier Lig'de 2019-2020 sezonunun kalanına ev sahipliği yapmayı önerdi.

The Sun'ın haberine göre; İngiliz menajer Gary Williams şu ifadeleri kullandı; "Bazı Premier Lig kulüpleriyle görüştüm ve bu fikre sıcak bakıyorlar. Aynı zamanda devlet yetkilileriyle de görüştüm ve onlar da heyecanlandılar. Bu hafta tekrar konuşacağız. Burada herkes güvende olabilir. Hükümet birçok kısıtlamayı kaldırdı. On kişilik gruplar halinde dolaşabiliyoruz. Sokağa çıkma yasağı yok ve plajlar da açık. Son on gün içinde yalnızca dört vakamız var" 

Perth eyalet senatörü Glenn Sterle, bu fikre destek verirken, "İngiltere'de yaşananları büyük bir üzüntüyle izliyorum. Onlara yardımcı olmak istiyoruz. Şu an neredeyse yeni vakamız yok. Gary ilk bahsettiğinde harika bir fikir olduğunu düşündüm. Burası Avustralya'nın spor merkezi ve ideal bir seçim olur" dedi.

Öte yandan İngiltere Birinci Futbol Ligi yönetimi ve kulüpler arasında geçtiğimiz gün yapılan toplantıda, 2019-20 sezonunun kalan maçlarını tamamlayarak sonlandırmak istedikleri açıklanmıştı.

Kaynak: Goal.com