İngiltere Premier Lig'in 23. haftası bir derbi maçına sahne olacak. Ligde şampiyonluk hesapları yapan Arsenal, 24 Ocak Pazar günü saat 18:00'de Emirates Stadı'nda Chelsea'yi ağırlayacak. Mücadele Lig TV 3'ten canlı olarak yayınlanacak.

Ligde son şampiyonluğunu 2003-04 sezonunda kazanan ve 12 yıllık özlemi dindirmek isteyen Arsenal, geçen yıl Jose Mourinho yönetiminde şampiyon olan ancak bu sezon kabus dolu haftalar geçiren Chelsea karşısında kazanarak yoluna kayıpsız devam etmek istiyor.

İki takım da ligde son iki haftadır aldıkları beraberliklerle dörder puan kaybettiler. Geçen sezon şampiyonlukta pay sahibi olan ancak bu sezonki performansları eleştirilen Eden Hazard ve Diego Costa bu maçta oynamaya hazır durumdalar.

Arsenal'in 5 yıllık galibiyet hasreti bitecek mi?

İki takımın rekabetinde Güney Londra temsilcisinin üstünlüğü göze çarpıyor. Rakibini en son 2011 yılının Ekim ayında 5-3 yenen Arsenal, o tarihten itibaren Chelsea ile oynadığı sekiz lig maçında sahadan galip ayrılamadı. Chelsea beş maçta kazandı, üç maç berabere bitti.

Arsenal, Premier Lig'de Chelsea ile oynadığı maçlarda 482 dakikadır gol atma başarısını gösteremedi. Ligin ilk yarısındaki maçta da Arsenal, rakibine deplasmanda 2-0 mağlup olmuştu.

Topçular evinde kaybetmiyor

İyi bir sezon geçiren Arsenal, bu sezon sahasında yalnızca bir kez mağlubiyet yaşadı. Ligin ilk haftasında Slaven Bilic'in çalıştırdığı West Ham United'a 2-0 kaybeden Arsenal, bu maç dışında Liverpool ve Tottenham ile berabere kaldı. Bu maçların haricindeki yedi maçını da kazandı ve kalesinde sadece 6 gol gördü.

Wenger Mesut'a güveniyor

27 yaşındaki Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, bu sezon sergilediği performansla bu maçta da teknik direktör Arsene Wenger'in en önemli kozu olacak. Bu sezon yaptığı 16 asist ve attığı 3 golle takımının skor yüküne büyük katkıda bulunan Mesut Özil, Chelsea karşısında ortaya koyduğu performansa göre yeni rekor hedefine bir adım daha yaklaşacak.

2013 yılında 50 milyon Euro'ya Real Madrid’den Arsenal'e transfer olan ve bu sezon üst üste yedi maçta asist yaparak rekor kıran Özil, ligde 5 asist daha yapması halinde yine Arsenal forması giyen Thierry Henry’e ait 20 asistlik rekoru kıracak.