Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkan ve dünyanın farklı bölgelerinde de görülen koronavirüs, futbolu da etkilemeye devam ediyor.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United'ın ara transfer döneminde Çin Lig ekibi Shanghai Shenhua'dan kiralık olarak renklerine bağladığı Odion Ighalo, tedbir amaçlı olarak Manchester ekibinin İspanya'daki hazırlık kampı kadrosunda yer almadı.

30 yaşındaki tecrübeli futbolcu Ighalo, virüsün kuluçka dönemi olan 14 günlük süre bitene kadar çalışmalarına takımın performans koçu Wayne Richardson eşliğinde Manchester şehrindeki GB Taewondo Centre'da devam ediyor.

Daily Mail'a konuyla ilgili açıklama yapan Premier Lig ekibinin teknik direktörü Ole Gunnar Solskjaer, "Odion, Manchester'da kalacak çünkü kısa süre önce Çin'den geldi. Ülkeden ayrılması halinde geri dönmesine izin verileceğinden emin değiliz. Bu yüzden bizimle olmayacak ve kendisine özel bir program dahilinde İngiltere'de çalışmaya devam edecek." şeklinde konuştu.

2017 yılının ilk aylarında Çin Süper Ligi'nin yolunu tutan ve iki farklı takımın formasını giyen 30 yaşındaki forvet Ighalo, 31 Ocak 2020 tarihinde kiralık olarak İngiliz ekibi Manchester United'a transfer oldu.

30 yaşındaki Nijeryalı futbolcu 14 Şubat Cuma gününden sonra takıma katılması beklendiği belirtildi.

Kaynak: Goal.com