Geçtiğimiz gün yaptığı açıklamayla 19 yıllık aktif futbol kariyerine nokta koyduğunu açıklayan Steven Gerrard'a, sembol haline geldiği Liverpool'dan eski takım arkadaşları başta olmak üzere futbol dünyasının dört bir tarafından övgü dolu uğurlama mesajları gönderilmişti.

Ancak 2002-2004 yılları arasında İngiliz futbolcu Steven Gerrard'la birlikte top koşturan El-Hadji Diouf aynı düşüncelere sahip değil.

Son olarak Malezya Ligi ekiplerinden Sabah'ta forma giyen Senegalli futbolcu, eski kaptanı Gerrard'ı "koca bir hiç" olarak nitelendirdi.

Gerrard'ın kişiliğine saygı duymadığını belirten Diouf, "Futbolcu olarak iyi olabilir ancak insan olarak değil. Gerrard koca bir hiçti ve Liverpool'dayken bunu onun yüzüne de söyledim." dedi.

Diouf işi bir adım daha ileri götürerek Gerrard'ın kendisinden korktuğunu ileri sürdü. Takım içinde sözünü sakınmayan biri olarak tanındığını dile getiren 35 yaşındaki futbolcu, "Bu sebeple Gerrard benimle konuşmaktan çekinir, hatta göz temasına bile girmekten kaçınırdı." diye konuştu.

El-Hadji Diouf, Liverpool'da forma giydiği 2 sezon boyunca sadece İngiltere Lig Kupası'nda şampiyonluk sevinci yaşamıştı.