Manchester United, Alman yıldız Basitan Schweinsteiger'in transferi için kulübü Bayern Münih'le anlaşma sağlandığını açıkladı.

Gerekli prosedürlerin gerçekleşmesinin ardından detaylı bir açıklama yapılacağı belirtildi.

RUMMENIGGE DE AÇIKLADI

Bayern Münih Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Karl-Heinz Rummenigge, Bastian Schweinsteiger'in Manchester United'a transfer olduğunu onayladı.

Alman Focus dergisinin haberine göre, Schweinsteiger, Bayern Münih'te geçirdiği 17 senenin sonunda kariyerine İngiltere'nin en çok şampiyon olan takımı Manchester United'da devam edecek.

Rummenigge, Alman Milli Takımı'nın da kaptanlığını yapan Schweinsteiger için "Kariyerinin sonlarında yeni bir şeyler yapmak istiyor" şeklinde konuştu.

Öte yandan Alman basını Schweinsteiger için ödenecek bonservis bedelinin 18-20 milyon avro civarında olacağını iddia etti.

MANU TARİHİNDEKİ İLK ALMAN OYUNCU

Bayern Münih'ten transfer edilen Schweinsteger, United tarihinde forma giyecek ilk Alman oyuncu olacak.

Geçen sezon Guardiola'nın sisteminde forma şansı bulmakta zorlanan Schweinsteiger'in, İngiliz ekibi ile 3 yıllık sözleşme imzalaması bekleniyor. İngiliz basınına göre 30 yaşındaki deneyimli oyuncu, sezon başına 10 milyon euro kazanacak. United'ın, Schweinsteiger için yaklaşık 15 milyon euro bonservis bedeli ödemesi bekleniyor. 17 yıldır Bayern Münih'in başarısı için mücadele eden Schweinsteiger, A takımın formasını ilk kez 2002 yılında giymişti. Schweinsteiger o günden beri 536 kez Bavyera ekibinin formasını terletti. Deneyimli oyuncu bu süreçte 8 Bundesliga ve 1 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadı. Uzun süredir Alman milli takımının da değişmez isimlerinden olan Schweinsteiger, 2014 Dünya Kupası'nı kazanan kadroda da yer almıştı. Schweinsteiger, Manchester United'da menajerliğini yapacak Louis van Gaal ile Bayern Münih'te de 2 yıl birlikte çalışmıştı.